Gazete Vatan Logo

Nezleye kanser dediler hayatımı zindana çevirdiler

Erzurum’da, halsizim diye gittiği hastanede ‘lenf bezi kanseri’ teşhisi konulan ve 4 kez kemoterapi alan Yılmaz Kızıloğlu’nun üşüttüğü anlaşıldı

Nezleye kanser dediler hayatımı zindana çevirdiler

Bir kamu kuruluşunda işçi olarak çalışan evli ve 4 çocuk babası Yılmaz Kızıloğlu, Şubat 2015’te halsizlik ve yüksek ateş şikayetiyle Atatürk Üniversitesi Yakutiye Hastanesi’ne gitti. Burada 20 gün İntaniye Servisi’nde tedavi gördü. Taburcu olduktan sonra 10 gün sonra tekrar aynı şikayetlerden hastaneye gitti. Tekrar hastaneye yatışı yapılan Kızıloğlu’nun koltuk altı ve boyun bölgesinde değişik büyüklükte şişlikler oluştu. Birçok doktorun muayene ettiği Kızıloğlu’nun boyun bölgesindeki şişlikten örnek alınarak patolojiye gönderildi. ‘Lenf bezi kanseri’ teşhisi konulan Kızıloğlu’na, hastaneye çağrılarak pet filmi çekildi ve kemoterapi verilmeye başlandı.

Sağlam olduğuna sevinemedi

Toplam 4 kür alan Kızıloğlu’nun kardeşi patolojik örnekleri alarak Ankara Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Ankara’da yapılan tahlil sonucunda ise hastaya yanlış teşhis konulduğu ortaya çıktı. Yanlış tedavi yüzünden vücudunun zarar gördüğünü belirten Kızıloğlu, sağlam raporuna sevinemediğini söyledi. Kızıloğlu, kanser teşhisi koyan Doktoru B.G. ve hastane hakkında 20 Kasım 2015’te Erzurum Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılık, görevsizlik kararı vererek Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’ne gönderdi. Rektörlük, 3 yıla rağmen ön soruşturmasını tamamlamayıp savcılığa bilgi vermedi. 5 Eylül’de cevap dilekçesi yazan üniversite, “İlgiler hakkında ceza soruşturması açılmasının gerekli olmadığı sonucuna varılmıştır” dedi. Yılmaz Kızıloğlu ve avukatı, Danıştay’a başvurdu. Kızıloğlu şunları söyledi: Hayatım zindana döndü. Saçlarım döküldü, aynaya bakmak istemiyordum. Çocuklarım yüzüme ağlayan gözlerle bakıyordu. Belki benim gibi kanser olmayan birçok kişi kemoterapi alıyordur.

Haberin Devamı

Kızıloğlu’nun avukatı Muhammet Tetikçi ise müvekkilinin görmüş olduğu tedavilerin ‘hekimin tıbbi sorumluluğu’ kapsamında hukuka aykırı eylemler içerdiğini söyledi.