Gazete Vatan Logo

Neye uğradığını şaşırdı!

Bakan Şahin, sokakta oy istediğine pişman oldu

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da partisinin belediye başkan adayalrı için destek gezilerine bugün yeniden başladı. Bakan Şahin, Antalya sokaklarında mikrofonla oy isterken, yaşlı bir kadın camdan gördüğü bakana "Bakan bey bakan bey buraya bak. Bırakın bunları herkes işsiz, gençler ağlıyor. Onlara iş verin, aş verin" diyerek tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya’da partisinin belediye başkan adayları için destek gezilerine bugün yeniden başladı. AKP Antalya İl Başkanlığı’nın Gazi Bulvarı’ndaki yeni il binası önünde partililerle buluşan Bakan Şahin, bu civardaki esnafı ziyaret etti.



ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin, DTP'nin gündeme getirdiği ‘genel af' konusuyla ilgili soruya, “Ne benim başında bulunduğum bakanlık olan Adalet Bakanlığı, ne de hükümetimizin gündeminde böyle birşey yok” yanıtını verdi.

Bu sırada gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Irak’taki görüşmeleriyle ilgili sorunu yanıtlayan Bakan Şahin şunları söyledi:

“Bu ziyaret, Cumhurbaşkanımızın milletimizi temsil eden, şahsi değil devlet politikalarının gereğidir. Cumhurbaşkanının açıklamalarını değerlendirmek ve yorumlamanın görevim olduğunu düşünmüyorum, ama Türkiye’nin yıllarca başını ağrıtan, binlerce şehit verdiğimiz ve belki de şimdi Türkiye’nin dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olmasını engelleyen ekonomik kayıp verdiğimiz bir sorunu çözmek bakımından Irak’la birtakım görüşmeleri önemli bir adım olarak görüyorum.”.

‘BÖLGEMİZDE HUZUR VE BARIŞ İSTİYORUZ’

Cumhurbaşkanlarının bir anlaşma yapmadığını, bir anlaşma yapılacaksa ilgili bakanlıklar arasında görüşmeler yapılacağını kaydeden Bakan Şahin, “Sanıyorum 30 yıl sonra bir Cumhurbaşkanımızın Irak’a Bağdat’a ziyareti çok önemli, bu ziyareti önemsiyorum. Çünkü biz iktidar partisi olarak komşularımızla iyi ilişkiler içinde olma stratejisini hedefliyoruz ve Ermenistan hariç bunu başardık. Ermenistan’la da ilişkilerimizi düzeltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dolayısıyla biz bölgemizde huzur ve barış istiyoruz” dedi.

DTP’nin gündeme getirdiği ‘genel af’ konusuyla ilgili soruya ise Bakan Şahin, “Ne benim başında bulunduğum bakanlık olan Adalet Bakanlığı, ne de Hükümetimizin gündeminde böyle birşey yok” yanıtını verdi.

‘BENİ SPOR TOTO BAKANI YAPTINIZ’

Hülya Baran adındaki kadın esnaf da Bakan Şahin'e İddaa makinesi almak istediğini, ancak kendisinden 50 bin TL rüşvet istendiğini öne sürdü. Rüşvet isteyenin kim olduğunu soran Bakan Şahin ise, “Kimse ismini söyleyin peşine düşelim” dedi. Hülya Baran'ın bir başka İddaa bayii ile arasındaki mesafenin 150 metre olduğunu öğrenen Bakan Şahin, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptığını hatırlatarak, “250 metre olması gerekiyor ve o yüzden size verilmemiştir” dişe konuştu. Bakan Şahin, diyalogları sırasında, “Spor Toto bakanı yaptınız beni. Adalet Bakanını Spor Toto ile meşgul ediyorsunuz. Sizin için kanun mu değiştireceğiz” diye espri de yaptı.

ANONSLA OY İSTEDİ

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da Kepez Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü için sürdürdüğü destek gezisinde eline mikrofonu alarak, caddelerde, “Ben Adalet Bakanı ve Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Kepez Belediye Başkan adayımız Hakan Tütüncü'ye destek istiyoruz. Oylarınızla destek bekliyoruz” diye anons etti.

HERKES İŞSİZ, ONLARA AŞ VERİN

Bakan Şahin’in gezisi sırasında vatandaşlar sık sık önünü keserek sorunlarını anlattı. Yaşlı bir kadın camdan sarkarak, “Bakan bey, bakan bey buraya bak. Bırakın bunları herkes işsiz, gençler ağlıyor. Onlara iş verin aş verin” diye bağırdı.

Cenk adlı bir vatandaş ise mahkumlara verilen cezaların çok ağır olduğundan yakınarak, “Verilen cezalar çok ağır ve Türkiye’de adaletsiz yargılama var. Siz de bunu çok iyi biliyorsunuz. Bir gidin bakın cezaevlerine” dedi. Bakan Şahin ise Türkiye’de yargının bağımsız olduğunu ve yargıya müdahalenin sözkonusu olamayacağını söyledi. Şahin, cezaevlerini gezdiğini, hatta tek kişilik odaları bile gördüğünü sözlerine ekledi.

Bir başka şikayet ise tramvay ve şehiriçi otobüslerde engelli vatandaşların düşünülmediği ve şoförler tarafından engellilerin azarlandığı konusunda oldu. Şahin’e iletilen sorunlar arasında kredi borçları, işsizlik ve yerel sorunlar çoğunluğu oluşturdu.

Haberin Devamı