Gazete Vatan Logo

New York ve Avrupa ile global olma yolunda

Nef, Türkiye’nin ilk global gayrimenkul firması olma yolunda çalışmalarını sürdüyor. Erden Timur, New York dahil yurt dışı ve yurt içinde 4.1 milyar TL değeri olan projeler yapacaklarını söyledi.

New York ve Avrupa ile global olma yolunda

BU yılı 2 bin 600’den fazla konut satışı ve 1.3 milyar liraya yakın ciro ile kapatmayı hedefleyen Nef, 2021’e kadar planlarını belirledi. 2009 ile 2014 arasını konsept geliştirme ve markalaşma dönemi olarak geçiren Nef, 2014-2019 arasını büyüme ve ölçeklendirme, 2019-2021 arasını ise globalleşme ve franchising dönemi olarak hedefledi. Türkiye’nin reel sektörde en hızlı milyar lira ciroya ulaşan şirketi olan ve Türkiye’nin ilk global gayrimenkul markası olma yolunda hızla ilerleyen Nef, 2016’da 4.1 milyar liralık proje üretmeyi hedefliyor.

Gayrimenkul sektöründe global marka olmadığını ifade eden Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “Global markadan söz edebilmek için 65 ülkede yer almak ve bu ülkelerde ilk 5’in içinde olmak gerekiyor. Gayrimenkulde bu rakamların yanına yaklaşabilen yok. Ayrıca ev her coğrafyada ihtiyaç ama tasarım da yok. Cephe ve lobi dışında tasarıma yer verilmiyor. Biz bu işi endüstriyel bir mantıkla yapmak istedik” dedi.

Anadolu’ya açılıyor

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, 2016’da yeni proje ve uluslararası işbirlikleri yapmaya hazırlandıklarını belirterek, “2016’da yurt dışında Nef New York projesinin tanıtımını yapacağız. Hatta bu projeden önce izinleri alınmış bir başka projemizin tanıtımı olabilir. Magellan ile ABD’de proje ortaklığımız olacak, Amstar ile ortak projeler geliştirmek için 500 milyon dolarlık iyi niyet anlaşması imzaladık” diye konuştu. Timur, 2016 yılında Türkiye’de Anadolu’ya da açılacaklarını, Bodrum Yalıkavak’ta, Sütlüce, Kağıthane ve Avrupa yakasında da iki yeni projelerinin daha olacağını söyledi.

Haberin Devamı