Gazete Vatan Logo

New York Times’tan İstanbul’a övgüler

Saygın Amerikan gazetesi, 2010 Avrupa Başkenti İstanbul'u işledi

İstanbul’dan “minareleri ve kiliseleriyle, her iki kıtaya yayılan büyüleyici kent” diye bahseden gazete, bu tarihi kentin kültür başkenti seçilerek nihayet uluslararası ilgiyi çekmeyi başardığını dile getirdi.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times, 2010 kültür başkenti olan İstanbul’a övgüler dolu bir yazı kaleme aldı. Gazetenin seyahat köşesinde yer alan üç sayfalık geniş haberde, binlerce yıllık tarihi, minareleri ve kiliseleriyle, her iki kıtaya yayılan büyüleyici kent İstanbul’un nihayet hak ettiği uluslararası dikkati çekmeyi başardığına yer verildi. İşte gazetenin deneyimli muhabirlerinden Jennifer Conlin’in gözünden İstanbul’da 36 saat:

- Beyoğlu’ndaki İstiklal caddesinde dolaşmaya çıkın. Burası butikler, restoranlar, pastaneler ve galerilerle dolu. Ada cafe & Bistro’da Türk kahvesi eşliğinde kitabınızı okuyun ve baş örtülü Türk kadınlarından Versace giyen gençlere kadar şehrin farklılığını yaşayın

- Mısır Apartmanı’nın teras katında bulunan 360 İstanbul, adını muhteşem manzarasından alıyor.

- Cihangir merdivenlik sokaklarıyla San Francisco’yu andırıyor. Artistlerin, yazarların sanatçıların ve medyacıların mekanı. Buradaki Meyra restoran’da 150 TL’ye (102 dolar) iki kişi rahatlıkla şarap açtırarak yemek yiyebilirsiniz.

- Akşam 10 civarında Ghetto’ya gidin. Kiliseye benzeyen ve üç yıl önce açılan bu mekan kentin en çok konuşulan yerleri arasında.

- Karaköy’deki İstanbul Modern, sadece iki katlı bir sanat galerisi değil, ayrıca heykeltıraş bahçesi, kütüphanesi ve restoranıyla da hizmet veriyor. Burada boğaz manzarasında mantı yemeyi sakın unutmayın.

- Eminönü’nden TurYol vapurlarıyla boğaz keyfi yapın. 9 lira verip boğazın yalılarını, Galata, Haliç ve Rumeli Hisarı’ndaki Bizans izlerine tanık olun.

- Marmara Pera Hotel’de bulunan Mikla, Akdeniz ve İskandinav menüsü ve zengin balık çeşitleriyle göz dolduruyor. İki kişilik yemek 300 lira

- Beşiktaş’taki yeni Four Seasons otelinin en güzel yanı Asya kıtasına bakan muhteşem boğaz manzarası. Bu manzarada kahvaltı keyfinin bedeli ise 60 lira.

- Sanat ve kültür kompleksi SantralIstanbul, Eyüp’te bulunuyor. Taksim’den 20 dakika mesafede.

Haberin Devamı