Gazete Vatan Logo

Nevşehir'de feci kaza: 40 yaralı

NEVŞEHİR'de şarampole yuvarlanan yolcu otobüsündeki 52 yolcudan 40'ı yaralandı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nden İstanbul yönüne giden Haydar Erdoğan yönetimindeki 34 DY 8747 plakalı yolcu otobüsü sürücünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu, Kayseri- Kırşehir karayolunda Nevşehir'in Avanos İlçesi Kalaba beldesi yakınlarında şarampole yuvarlandı. Kazada, 52 yolcunun bulunduğu otobüsteki 3'ü ağır yaklaşık 40 kişi yaralandı. Yaralılardan 21'i Nevşehir’de, diğerleri Kayseri’deki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Kazadan sonra otobüs şoförü Haydar Erdoğan kaçtı.
Kazadan yaralı kurtulan yolculardan 25 yaşındaki Naim Çiçek, otobüsteki birçok yolcunun uyuduğu sırada otobüsün şarampole yuvarlandığını, kendisinin de bu sırada uyandığını anlattı. Kendisini otobüsteki arkadaşının kurtardığını anlatan Çiçek, “Kazadan sonra herkes telefonu ile ailesine haber verdi” dedi.

Yaralılardan 31 yaşındaki Mehmet Kar ise, kaza sırasında yolcuların çığlıklar attığını patlayan camdan çıkarak kendini kurtardığını söyledi. Daha sonra diğer yaralıları yan yatan otobüsten çıkarmaya çalıştığını belirten Kar, “Jandarma geldi ve tüm yolcuları otobüsten çıkardılar” dedi. Yaralılardan 42 yaşındaki Selami Doğan da yolcuların çoğunun kaza sırasında uyuduğunu, diğerlerinin film izlediklerini anlattı. Doğan, “Film bittikten yaklaşık 5-10 dakika sonra otobüs şarampole yuvarlanıp yan yattı. Biranda çığlıklar yükseldi ve bu sırada uyanan birçok yolcu kırılan camlardan kendini dışarı atmaya çalıştı” dedi. Kazada yaralanan ve Nevşehir’deki hastanelerde tedavi altına alınan 21 yaralının isimleri şöyle:

Gürsel Kalaycı (30), Erol Sevindir (43), Bekir Sertdemir (18), Ramazan Dinç (25), Gökhan Kılıç (17), Gökhan Sert (23), Cuma Kılıç (24), Ayşe Doğan (14), Selami Doğan (42), Fatma Doğan (35), İsa Dinç (29), Hayri Palta (45), Selma Palta (42), Özlem Palta (37), Özlem Palta (9), Nermin Palta (3), Mehmet Ali Palta (2), Osman Göçmen ( 25), Uğur Kızıltepe (25), Mehmet Kar (31), Naim Çiçek (25).

Haberin Devamı