Gazete Vatan Logo

Nevşehir'de balonlar sert iniş yaptı yaralılar var

Nevşehir'in Kapadokya Bölgesi'nde sıcak hava balonlarının sert iniş yapması nedeniyle 41 kişi yaralandı.

Nevşehir'de balonlar sert iniş yaptı yaralılar var

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde kalkış yaptığı öğrenilen iki sıcak hava balonu sert iniş yaptı. Yere düşen balonlar içerisinde bulunan çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenilirken, olayın ardından bölgeye arama kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin bölgede çalışmaları sürüyor.

Kapadokya'da ters rüzgar nedeniyle 3 sıcak hava balonu Ürgüp İlçesi Sofular Köyü yakınlarında sert iniş yaptı. 3 balondaki toplam 41 kişi yaralandı. Yaralılardan 32'si tedavilerinin ardından taburcu edilirken, hayati tehlikeleri bulunmayan 9 yaralının tedavileri sürüyor. Bugün sabahın ilk ışıklarıyla Kapadokya bölgesinin çeşitli yerlerinden havalanan onlarca balondan 3'ü, hava koşullarının aniden değişmesi, kar yağışının başlaması ve rüzgarın sert esmesiyle sürüklendi. 3 balon, Ürgüp İlçesi Sofuilar Köyü yakınlarındaki bölgeye sert için yaptı. Aralarında Çinli ve Avrupalı turistlerin çoğunluküta olduğu 3 sıcak hava balonundaki toplam 45 kişiden 41'i yaralandı. 32 kişinin hafif yaralandığı, 9 kişide ise kırık ve çıkıklarbulunduğu belirtildi.

Yaralılar, Nevşehir Devlet Hastanesi ile kentteki özel hastanelerde tedavi altına alındı. Çoğu ayakta olmak üzere 32 turist kontrollerinin ardından taburcu edildi. Hayati tehlikeleri bulunmayan 9 yaralının ise tedavileri sürüyor. Yetkililer hava koşullarındaki ani değişim nedeniyle sıcak hava balonlarının sert iniş yapmak zorunda kaldığını ifade etti.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Nevşehir Valiliği'nden, Kapadokya'da bu sabah meydana gelen balon kazalarıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Nevşehir Temsilciliğinden aldıkları izin çerçevesinde 14.03.2017 günü kalkış yapan 58 sıcak hava balonu havada iken, saat 07.30 sıralarında, öngörülemeyen ani hava değişikliği meydana gelmiştir. Hava koşulları nedeniyle bu balonlardan 5'i sert iniş yapmış ve balonlarda bulunan turistlerden 8 kişi hafif, 1 kişi ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralılar ilimizdeki hastanelere kaldırılarak tedavileri yapılmıştır."

Haberin Devamı