Gazete Vatan Logo

Nevruz ateşi onları yaktı

Sırrı Sakık hastanelik oldu; abla Öcalan ezilme tehlikesi geçirdi

ŞANLIURFA'da, Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) nevruz kutlaması, terör örgütü PKK'nın mitingine dönüştü. Kutlamalara katılanlar terör örgütü ile bölücü başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıp, posterini ve terör örgütünün sözde bayrağını açtı. Bölücü başının kardeşi DTP Parti Meclisi (PM) Mehmet Öcalan ve ablası Fatma Öcalan'ın alana gelişinde ise izdiham yaşanıp, abla Öcalan ezilme tehlikesi geçirdi. PKK'nın ele başlarından Murat Karayılan'ın erkek kardeşi Bozan Karayılan da platforma çıkmadan, bulunduğu yerden katılanları selamladı.

Dikili Mahallesi'ndeki boş alanda yapılan nevruz kutlamalarına yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Sabah saatinden itibaren gelenler, farklı noktalarda polisin oluşturduğu arama noktasından geçerek alana alındı. Kürtçe müzikler eşliğinde eğlenen ve halay çekenler arasında bulunan ve yüzlerini poşu ile gizleyen çok sayıda kişi Öcalan posterleri ile sözde PKK bayrağı açarak, terör örgütü ile bölücü başı lehinde Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı. Dün Gaziantep'teki nevruz kutlamalarında konuşma sırasında şalvarı düşen DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile DTP İl Başkanı İbrahim Ayhan'ın, alandaki nevruz ateşini yakmasının ardından, katılanlar ateş etrafında halay çekti.

ÖCALAN KARDEŞLERE BÜYÜK İLGİ

Kutlamalara bölücü başının Halfeti İlçesi'ne bağlı Ömerli Köyü'nde yaşayan kardeşi Mehmet Öcalan ile ablası Fatma Öcalan da katıldı. Alana ilk olarak gelen Mehmet Öcalan'ı DTP Milletvekili Binici, kucaklayarak karşıladı. Kardeş Öcalan kalabalığı zafer işaretiyle selamladı. Bu sırada kutlamalara katıldığı anons edilen PKK ele başlarından Murat Karayılan'ın kardeşi Bozan Karayılan da platforma çıkmak yerine, bulunduğu yerden katılanları selamlayıp, kalabalığın içerisinde kalmayı tercih etti.

ABLA ÖCALAN EZİLİYORDU

Kutlama alanına kardeşinden sonra gelen abla Fatma Öcalan da büyük coşkuyla karşılandı. Alana gelişi anons edilen Fatma Öcalan'ı ilk olarak Milletvekili Binici, kucaklayarak karşıladı. Katılanların abla Öcalan'ın elini öpme çabası üzerine zaman zaman izdiham yaşandı. Abla Öcalan, selamlama sırasında elini öpmek ve kendisine sarılmak isteyenlerin akınına uğradı. Öcalan, izdiham üzerine partililerin oluşturduğu bir koridordan yürüyerek ezilmekten kurtuldu. Platforma çıkarak zafer işareti ile katılanları selamlayan abla Öcalan, daha sonra platformun önündeki bir sandalyede kutlamaları izledi, bu sırada da birçok kişi, yanına gelip, onunla hatıra fotoğrafı çektirdi.

BELEDİYE KAMYONU PLATFORM OLDU

Nevruz kutlamasında DTP'li Suruç İlçe Belediyesine ait iki kamyonun platform olarak kullanılması dikkat çekti. Yöresel kıyafetler giyen partili yöneticiler, alanı dolduran binlerce kişiye Kürtçe ve Türkçe hitap etti.

ŞALVAR ESPRİSİ

Dün Gaziantep'teki Nevruz kutlamalarında şalvarı düşen Milletvekili İbrahim Binici'nin memleketi Şanlıurfa'daki kutlamalara da şalvarla katıldı. Yakın çevresinin espri yaptığı Binici'ye kutlama alanına gelişte, Kürtçe konuşan bazı yakınlarının "Şalvarına sahip çık" dedi. Olaysız devam eden kutlamalarda bin 500 polis ve 500 asker güvenlik önlemi aldı.

DTP'Lİ SAKIK BÜYÜK TEHLİKE ATLATTI

MUŞ'ta nevruz kutlamalarına katılan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, nevruz ateşini yakmak isterken kendi elini yaktı. Hastanede ayakta tedavi gören Sırrı Sakık, "Pek önemli bir şey yok" dedi.

DTP Muş İl Başkanlığı tarafından İstasyon Caddesi üzerinde Şehir Stadının yanında düzenlenen nevruz kutlamalarına yaklaşık 8 bin kişi katıldı. Nevruzla ilgili konuşmaların yapılmasından sonra Nevruz ateşini yakmak için çakmağı çakan Sırrı Sakık'ın eli bir anda alev arasında kaldı. Odunlara dökülen benzinin parlaması sonucu sağ elinde yanıklar oluşan Sakık, özel bir otomobille Muş Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede Sırrı Sakık'ın eli sarıldı. Hastane çıkışında Sırrı Sakık, "Pek önemli bir şey yok" dedi ve THY'nin 14.30 uçağıyla İstanbul'a gitti.

Ahmet Türk: Erdoğan'ın yatırım paketi, iki kalıp sabuna benziyor

BATMAN'da DTP'nin valilik izniyle düzenlediği nevruz kutlamalarına katılan DTP Grup Başanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 milyar dolarlık yatırım paketini eleştirdi. Türk, "Arkadaşlarımız bunu araştırdı. Böyle bir şey yok. Kürtçe'de Beko'nun işyerinde iki kalıp sabuna benziyor bu paket" dedi.

Batman Valiliği'nin izniyle DTP nevruz kutmalarını Kültür Mahallesi'ndeki Festival Alanı'ndan gerçekleştirdi. Nevruz kutlamalarına DTP Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk, DTP Batman Milletvekilleri Ayla Akat Ata, Bengi Yıldız ile belediye başkanları, parti yöneticileri ve yaklaşık 60 bin kişi katıldı. Protokolde bulunan bazı parti yöneticileri yöresel kıyafet giyerken, halaylar çekildi. Kutlama alanında teröristbaşı Abdullah Öcalan resimleri ile PKK flamaları açılırken, sık sık `Öcalan, Öcalan', `PKK Kürt iradesidir' diye slogan atıldı. Kutlamalar nedeniyle sıkı güvenlik önlemleri alınırken, askeri bir helikopter alan üzerinde uçuş yaptı.

Haberin Devamı