Gazete Vatan Logo

Netflix Türkiye'de kimlerle anlaştı?

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu çok merak edilen sorunun cevabını birinci ağızdan köşesine taşıdı.

Netflix Türkiye'de kimlerle anlaştı?

Türkiye pazarında fırtına estiren Netflix'in yeni Türk yapımı diziler için ünlü isimlerle anlaşmaya devam ediyor. Ali Eyüboğlu da bu sorunun cevabını birinci ağızdan Milliyet'teki köşesine taşıdı.

İşte yazının o bölümü:

Netflix’in film yapımcılarıyla sinema işletmeleri arasındaki krizi fırsata çevirip “Organize İşler: Sazan Sarmalı”nı yayınlamak için BKM ile anlaşmasından sonra dizi ve film sektöründe şöyle bir algı oluştu:

“Ne yerli film yapımcıları için sinema salonları tek mecra, ne de dizi çekenler Türk televizyonları… Artık yapımcıların Netflix alternatifi var.”

Yaratılan bu algıdan sonra birçok yapımcı ve oyuncunun Netflix’e dizi ve film yapacağına dair haber çıktı. Türkiye’deki PR ajansına Netflix’in kimlerle anlaşma yaptığını sordum, aldığım yanıt şu:

“Medyaya yansıyan haberleri takip ediyoruz. Türkiye’deki ilk orijinal dizimiz ‘Hakan: Muhafız’ın elde ettiği başarının ardından, başrolünde Beren Saat’in yer alacağı ikinci orijinal dizimizin de aralarında bulunduğu projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalarımız sürüyor. Bu noktada Netflix tarafından yapılan resmi açıklamalar haricindeki iddiaların dikkate alınmamasını rica ederiz.”

Haberin Devamı