Gazete Vatan Logo

Netanyahu tehdit etti! Abbas koruma talep etti

İsrail Başbakanı Netanyahu, ‘Filistin terörünü’ durdurmak için ölene kadar savaşacaklarını söylerken Filistin lideri Abbas, halkı için BM’den uluslararası koruma talep etti.

Netanyahu tehdit etti! Abbas koruma talep etti

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Batı Şeria ve Kudüs’te son günlerde Yahudileri hedef alan saldırılara karşı atılacak adımları açıkladı. Hafta sonunda savunma ve iç güvenlik bakanlarıyla üst düzey polis ve askeri yetkililerle bir araya gelen Netanyahu, yaşanan olaylardan Filistin yönetimi ve Hamas örgütünü sorumlu tuttu. Yahudileri hedef alan ‘Filistin terörünü’ durdurmak için ‘ölümüne savaşacaklarının’ altını çizen Netanyahu, terörü engellemek ve saldırganları durdurmak için daha sert adımlar atılacağını kaydetti.

Asker takviyesi
Netanyahu atılacak adımları, Batı Şeria ve Kudüs’te düzenlenen eylemlerin faillerinin evlerinin yıkılması, Batı Şeria’daki İsrail askeri gücünün arttırılması, Batı Şeria ve Kudüs’teki olaylara katılan Filistinlilere yönelik idari gözaltı sürelerinin uzatılması ve Mescid-i Aksa ile ‘Eski Şehir’den uzaklaştırma olarak sıraladı.
Filistin lideri Mahmud Abbas ise Birleşmiş Milletler’den (BM) Filistin halkı için uluslararası koruma talep etti. Abbas, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’u arayarak, ‘işler kontrolden çıkmadan’ Filistin halkına uluslararası koruma sağlanmasını istedi.
Mesajı iletecek
Genel Sekreter Ban da, Netanyahu ile görüşerek yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik eylemlerini durdurmaları mesajını kendisine ulaştıracağını söyledi.
Son kurban bir çocuk
Batı Şeria’da İsrail polisiyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda ağır yaralanan 13 yaşındaki Abdülrahman Şadi adlı Filistinli erkek çocuğu hayatını kaybetti. Tulkarim Kasabası’ndaki çatışmalarda da 18 yaşındaki Filistinli bir genç öldü.

Haberin Devamı