Gazete Vatan Logo

Netanyahu'dan skandal açıklama!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM İnsan Hakları Konseyi’nin İsrail’in Gazze’deki ihlallerini araştırma kararına tepki gösterdi.

İngiltere’nin 2. Dünya Savaşı’nda maruz kaldığı bir bombardımanın benzeri yaşadıklarını öne süren Netanyahu, sivillerin ölümünden de ‘onların arkasına saklanıyorlar’ dediği Hamas’ı suçladı. Netanyahu, BM İnsan Hakları Konseyi’nin İsrail’i kınamasının da çok garip olduğun öne sürdü. İsrail başbakanı, “Bu karar; adalet, insaf, sağduyu ve gerçeklerle dalga geçilmesidir. Halkımızı savunmaya devam etmemizi, onları roket saldırılarından korumamızı engellemeyecektir.” ifadelerini kullandı.

İngiltere’nin yeni Dışişleri Bakanı Philip Hammond ise çatışmaların hızlı şekilde sona ermesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Olayı roket saldırıları yapan Hamas’ın başlattığını söyleyen Bakan Hammond, İsrail’in kendisini ve vatandaşlarını koruma hakkına sahip olduğunu dile getirdi. Hammond, bununla birlikte çok sayıda sivilin ölmesinin kendilerini büyük endişeye sevk ettiğini vurguladı.

Netanyahu’nun basın toplantısında ateşkes konusunda herhangi bir ifade kullanmaması dikkat çekti. Basın toplantısının ardından ateşkesle ilgili görüşmelere geçildi.

Haberin Devamı