Gazete Vatan Logo

Netanyahu ABD Kongresi’nde İran’a yüklendi

ABD siyasetinde aylardır tartışma konusu olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’ndeki konuşmasına, ‘İran Dünya’daki tek Yahudi devletini ortadan kaldırmaya uğraşıyor’ ifadeleri damga vurdu.

İşte Netanyahu'nun konuşmasından önemli satır başları;

- Amerika ve İsrail ortak bir kaderi paylaşıyor, özgürlük ve umudun olduğu vaadedilmiş toprakları. İsrail Amerikan halkının ve Harry Truman'dan Barack Obama'ya kadar başkanlarının desteği için teşekkür ediyor. Obama'nın da İsrail'e ettiği yardımlardan ötürü teşekkür ediyoruz.

- Obama'nın bize yaptığı bazı yardımlar çok bilinmiyor. Örneğin geçen yaz Hamas'a karşı daha fazla önleme uçağı yardımı gibi...

- Tarihte pek çok ırk Yahudileri katletmek için uğraşmıştır fakat başarılı olamamıştır. Bugün de İran nükleer silahlara sahip olarak bizi yok etmeye çalışıyor.

- İranlılar çok yetenekli insanlardı ta ki 1979 yılında bağnazlar tarafından yönetimleri ele geçirilinceye kadar.

- İran'ın rejimi radikal İslam kökenlidir ve İran her zaman ABD'nin düşmanı olacaktır. İran'ın IŞİD'le savaşması nedeniyle ABD'nin dostu olduğuna sakın inanmayın. Söz konusu IŞİD ve İran ise düşmanınızın düşmanı da düşmanınızdır.

Haberin Devamı

- Artık tüm dünya ülkeleri İran'ın İsrail'i yok etme tehditlerine karşı durmalıdır.

- Biliyorum bu söyleyeceklerim sizi şoke edecek ama İran yalnızca nükleer denetçilere karşı çıkmakla kalmıyor aynı zamanda onları aldatıyor da. İran şu anda bile bizim bilmediğiniz gizli nükleer santrallerde silah üretiyor olabilir.

- İran ile yapılmaya çalışılan nükleer anlaşma onların bomba üretmesini engellemeyecek aksine bu yolda onların önünü açacaktır.

- Dünya, İran'dan şu üç maddeyi hayata geçirmesini diretmelidir.
1) Ortadağu'daki komşularına karşı saldırganlıktan vazgeçilmesi
2) Terörizmi desteklemekten vazgeçilmesi
3) Dünyadaki tek Yahudi ülkesi olan İsrail'i yok etme tehditlerinden vazgeçilmesi...