Gazete Vatan Logo

Nesin’e Bağış yarışı

Vakıf binasının yanındaki araziyi alıp, eğitim verdikleri bölgeyi genişletmek için 2 milyon TL’ye ihtiyaçları olduğunu duyuran Nesin Vakfı’na bağış yağdı. Bağışçılar arasında 5 TL’lik harçlığını gönderen de var

Nesin’e Bağış yarışı

1973 yılında Aziz Nesin tarafından kurulan İstanbul Çatalca’daki Nesin Vakfı, 14 dönümlük arazisine artık sığmadığı için, hemen karşısındaki 8 dönümlük araziyi almak istiyordu. Bu alım işlemi için ise 2 milyon liraya ihtiyaç vardı. Bu nedenle Nesin ailesi ve vakıf yetkilileri bağış kampanyası başlattı. Bağışçıların isimlerinin de arazi alınınca kurulacak yeni kampüste ölümsüzleştirileceğini açıklayan vakıf yetkilileri, iki bin kişiden bin TL’lik bağış istedi.

Yeni proje Fen Lisesi

Çağrıya birçok şehirden destek geldi. 10 gün gibi kısa bir sürede istenilen 2 milyon TL’ye ulaşıldı. İstenilen para toplanıp arazi alınınca da Nesin Vakfı bağışçılarına teşekkür ederek, bir sonraki büyük projelerinin, eşi benzeri görülmemiş bir Fen Lisesi olacağını duyurdu. Yapılan açıklamada tapu harçlarının bile çıktığını belirten vakıf yetkilileri, “Komşu araziyi aldık. Nesin Vakfı ve çocukları adına hepinize çok teşekkür ederiz. Çocuklarımız artık daha geniş, daha ferah bir alanda yaşayacaklar. Ve tabii Vakfa yeni eğitim birimleri ekleyebileceğiz. Yapma etme ısrarlarımıza rağmen cebinde son kalan beş lirayı yollayan gence de buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz. Muhteşemsiniz. Bin yaşayın” diye açıklamada bulundu.

Haberin Devamı