Gazete Vatan Logo
Magazin Neşet Ertaş’tan ders gibi sözler

Neşet Ertaş’tan ders gibi sözler

Neşet Ertaş, Nil Karaibrahimgil ile radyoda karşı karşıya geldi

Neşet Ertaş, kendisi hakkında gaf yapıp ardından özür dileyen Nil Karaibrahimgil ile radyoda karşı karşıya geldi, büyüklüğüne yakışır konuştu: Ben unutulması gereken yaştayım. Beni tanımamasını onun eksikliği olarak görmüyorum

Önce “Neşet Ertaş’ı tanımıyorum..”, sonra “Fena mı oldu.. Neşet Ertaş sayemde tanındı..”

İşte bu sözleri söylediği iddia edilen şarkıcı Nil Karaibrahimgil, önceki gün bir mektup yazarak ünlü ozanımız Neşet Ertaç’tan özür diledi.. Gezegen Mehmet (Mehmet Akbay) Kral FM’deki programında Neşet Ertaş ile Nil Karaibrahimgil’i buluşturdu. Ertaş büyüklüğüne yakışır konuştu: “Ben aşağı yukarı 30 yıla yakındır yurt dışındaydım. O kızımız 20-30 yaşında var. Benim 55 senedir profesyonel sanat hayatım var. İlk plağı okuduğumdan bu yana 55 sene aralıksız türküler verdim. Hiç birinin içinde Neşet Ertaş diye geçmez. Kim o türküleri söylüyor adım geçmez. O genç kızımız haliyle bunu da bilmiyor. Ben şu 2-3 senede geliyorum, gidiyorum. Ya beni gördü, veyahut görmedi . Ben bunu onun eksikliği olarak saymıyorum. O normal düşüncesinde. Hiç kimse kimseyi tanımak zorunda da değildir.”

Bu sözlerin ardından Nil Karaibrahimgil ile Ertaş arasında şu görüşme geçti:

Nil Karaibrahimgil: Bu coğrafyada çalan böyle büyük bir aşığı tanımamak ancak benim eksikliğimdir. Bir hafta boyunca kendi web sitemde sizin türkülerinize yer vereceğim. Böylece hem ben dinleyeceğim hem siteme giren insanlar da sizinle tanışmış olacaklar. Ellerinizden öpüyorum sizin.

N.E: Ben unutulması gereken bir yaştayım.. 55 senedir aralıksız türküler verdim. Biri unutulsa, biri unutulmaz artık. O unutulmamazlık dinleyicinin gönlüne kalmış. Bu kızımız da gönlümüze taze bir gül atmış oldu.

N.K: Ben de kendimi bir nevi Neşet Ertaş’ın takipçisi olan bir artist gibi görüyorum. Babaannemi hiç görmedim ama babaannem hep dinlermiş, şimdi ben onu dinlediğimde babaannemin kulaklarından içeri geri gireceğim belki ve benim için bu bir mirastır.

N.E: Ben de gözlerinizden öpüyorum, Bu konunun burada kapanmasını rica ediyorum.

Haberin Devamı