Gazete Vatan Logo
Sponsorlu

Neşet Ertaş’ın öğrencisi sözünü tuttu!

Anadolu’nun en sevilen türküleri Sami Çelik’in sesi ile yeniden hayat buldu. Samimi Türküler isimli üçüncü albümü ile çıkış yapan sanatçı, müzik listelerinde ön sıralarda yer almaya başladı. Rahmetli büyük üstat Neşet Ertaş’ın da öğrencisi olan Sami Çelik Neşet Ertaş’ın yaşadığı dönemde “türkülere sahip çıkın” sözüne karşılık “Samimi Türküler” albümünü çıkardı. Anadolu’nun sevilen türkülerini seslendiren sanatçı, büyük üstada verdiği sözü yerine getirdi.

Farklı yorumu ve tarzı ile dikkat çeken sanatçı, akustik türkü çalışması ile bir ilke imza attı. Albümünde büyük üstat, yaşadığımız yüzyılın Karacaoğlanı, Bozkırın tezenesi rahmetli Neşet Ertaş’ın da iki önemli eserini seslendirdi. Cengiz Kurtoğlu, İbrahim Erkal, Latif Doğan, Alişan gibi birçok sanatçının da desteğini alan sanatçı sevilen türkülerle gönülleri dağlamaya hazır.

Yüksek sahne kalitesi ile adından sıkça söz ettiren sevilen sanatçı Sami Çelik sevenleriyle son albümünde buluştu. Onüç eserden oluşan albüme Türkiye’nin önde gelen müzisyenleri eşlik etti. Bağlama da Tuncay Gören, Keman da Sait Büyükçınar, Perküsyon da Ömer Aslan gibi büyük üstadılar yer aldı. Yörenin tavrı ve ağzını dikkate alarak aslını bozmadan seslendiren sanatçı; “Türküler değerlerimizdir, değerlerimizi korumak ve onlara sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Üstatlarımızın yolunda emin adımlarla yürüyerek gelecek nesillere bu güzel eserleri ulaştırmak görevimizdir” diyerek derlediği türkü albümü tüm müzik marketlerde yerini aldı.

Haberin Devamı