Gazete Vatan Logo

Nepal'de uçak kazası!

Nepal'de içinde 11 kişi bulunan küçük bir uçak düştü.

Nepal'de uçak kazası!

Hükümet yetkililerinden Padamlal Lamichane, dün sabah Pokhara kentinden havalandıktan sonra kaybolan yolcu uçağının enkazının bulunmasının ardından, bugün de ülkenin dağlık bölgesinde, 11 kişi taşıyan küçük bir uçağın düştüğünü belirtti.

İlk belirlemelere göre, bir kişinin öldüğünü kaydeden Lamichane, teknik arıza sonucu dağlık bölgedeki bir tarla üzerine inmeye çalışan uçağın, başkent Kathmandu'nun 400 kilometre kuzeybatısındaki Tilkha köyü yakınlarında yere çakıldığını ifade etti.

Nepalgunj kasabasından, dağlık Jumla kasabasına doğru yol alan Kasthamandap Havayollarına ait uçakta ikisi mürettebat dokuz kişi bulunduğu ve hava şartlarının uçuşa uygun olduğu kaydedildi.

Başkent Katmandu'nun 200 kilometre batısındaki Pokhara kentinden dün havalanan bir başka uçak kalkıştan 8 dakika sonra radardan kaybolmuştu.

Yetkililer, "Twin Otter" tipi uçağın enkazının Rupshe köyü yakınlarında, dağlık alanda bulunduğunu ve uçaktaki 23 kişiden kurtulan olmadığını bildirmişti. Karayolları yetersiz olan Nepal'de halk, sık sık ulaşım için küçük uçakları kullanıyor. İlk uçak seferinin 1949 yılından bu yana Nepal'de yaşanan yaklaşık 70 kazada 700'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı