Gazete Vatan Logo

Neo-nazi saldırısında yaralanan polis öldü

Almanya'da aşırı sağcı saldırganın yaraladığı polis yaşamını yitirdi

Neo-nazi saldırısında yaralanan polis öldü

Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nde, kendilerini İmparatorluk Vatandaşı olarak nitelendiren aşırı sağcı gruba üye Wolfgang P. (49)'nin silahlı saldırısı sonucu yaralanan polis yaşamını yitirdi. Saldırgan dün Georgensgmünd kentindeki evinde arama yapmak isteyen Özel Hareket Timi (SEK) polislerine ateş ederek 4 polisi yaralamıştı. Polis sözcüsü, üç kurşunla yaralanan 32 yaşındaki polisin bu sabah hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.

Avcı olan ve 31 ruhsatlı silahı bulunan ancak daha sonra ruhsatı iptal edilen Wofgang P.'nin polislere yönelik silahlı saldırısına Alman siyasetçiler tepki gösterdiler.

Ölen polisin yakınlarının acısını paylaştığını belirten Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Aşırı sağcıların polislere yönelik artan şiddeti kabul edilemez dedi. Sosyal Demokrat Parti SPD Federal Milletvekili Johannes Kahrs ise, aşırı sağcı İmparatorluk Vatandaşı hareketine yönelik sert tedbirler istedi.

İmparatorluk Vatandaşı grubunun üyeleri şu anki Alman devletini tanımıyorlar. Bu yüzden vergi vermeyi reddeden grup üyeleri, resmi kurumların işlemlerini, mahkeme kararlarını da geçersiz kabul ediyorlar.

Haberin Devamı

Grup üyelerine göre Alman İmparatorluğu'nun devamı olan devlet şu anda işgal altında ve sömürülüyor. Grubun kendi aralarından seçtiği bir kralları var ve kendi bastıkları parayı kullanıyorlar.