Gazete Vatan Logo

Neler oluyor bize?

Atıldığı okula geri döndü ve...

Neler oluyor bize?

YOZGAT’ta geçen yıl öğretmenine sessizce yaklaşıp vurduğu için okuldan atılan bir öğrenci, dün aynı okula gelerek öğretmenlere bıçakla saldırdı.

Olay dün öğle saatlerinde Yozgat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde meydana geldi. Geçen yıl öğretmenini dövdüğü gerekçesiyle okuldan atılan S.B.(18), dün saat 13.15 sıralarında atıldığı Yozgat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne alkollü bir şekilde geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, bir öğrenciyi okul koridorunda kolundan tutarak dışarı çıkartmak isteyen S.B., kendisini gören ve ’okulda ne arıyorsun’ diyen öğretmenlerden birini itekleyip öğretmenler odasına girdi. Burada üzerindeki bıçağı çıkaran S.B. rasgele salladı. Öğretmen A.P.’nin koluna değen bıçak tam açılmadığı için öğretmen yara almadı. Diğer öğretmenler, saldırgan S.B.’yi tutarak dışarı çıkardı.

Neler oluyor bize

ŞİZOFREN OLDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ

Olayın ardından hızlı adımlarla okuldan uzaklaşan S.B., polis tarafından gözaltına alındı. Geçen eğitim- öğretim döneminde okul bahçesinde öğrencileri kontrol eden bir öğretmenine sessizce arkadan yaklaşıp vurduğu için okuldan atılan, S.B.’nin şizofren olduğu ve bir arkadaşını da bıçakla yaraladığı öne sürüldü.

LİSE ÖĞRENCİSİ ŞAKALAŞTIĞI ARKADAŞINI BIÇAKLADI

ADANA’da lise öğrencisi 17 yaşındaki S.B., şaka yapmak için ensesine tokat attığı okul arkadaşı aynı yaştaki M.Ç.Y.’yi kendisine küfür ettiği gerekçesiyle bacağından bıçakladı. Sağlık ekiplerinin hastaneye götürdüğü yaralı öğrenci tedaviye alındı.

Olay, merkez Seyhan İlçesi’nin Kurtuluş Mahallesi’nde meydana geldi. Abdulkadir Paksoy Lisesi 2’nci sınıf öğrencisi S.B., yolda yürüyerek okula giden aynı okulun öğrencisi M.Ç.Y.’nin ensesine şaka yapmak için eli ile vurdu. Canı yanan M.Ç.Y., arkadaşına küfür edince aralarında tartışma çıktı. S.B., bu kez üzerinde taşıdığı bıçağı çekip M.Ç.Y.’nin sağ bacağına sapladı. Öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri geldi.

"DEVAMSIZLIĞIM ARTAR"

Yaralı gencin bacağına tampon yapan sağlık görevlileri, tedavi için hastaneye götürmek istedi. Hastaneye gitmek istemeyen M.Ç. Y., sağlık görevlilerine, "Devamsızlığım artar, dikiş atmak zorunda değilseniz bırakın ben okuluma gideyim" dedi. Yaranın ciddi olabileceğini söyleyen sağlık görevlileri, M.Ç.Y.’yi ambulansla Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Arkadaşını bıçaklayıp olay yerinden kaçan S.B. ise kısa süre sonra yakalandı.

Şüpheli S.B., işlemlerin tamamlanması için Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Haberin Devamı