Gazete Vatan Logo

Nefes nefese İstanbul

Yaklaşık 125 bin kişinin katıldığı Vodafone 39. İstanbul Maratonu kapsamında gerçekleştirilen halk koşusu, bu sene de renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce kişi hem spor yaptı hem de eğlendi

Nefes nefese İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul’un organize ettiği “Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz” sloganıyla gerçekleştirilen Vodafone 39. İstanbul Maratonu’na 25 bini çipli olmak üzere yaklaşık 125 bin kişi katıldı. Organizasyonda 8 kilometrelik halk koşusu, renkli görüntülere sahne oldu. Yoğun katılımın olduğu halk koşusuna katılanlar, köprü güvenliği nedeniyle 3 ayrı grup olarak alındı. Organizasyona TBMM Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da katıldı.

STK’lardan büyük ilgi

Altunizade Köprüsü’nden başlayan halk koşusunda aralarında Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Okçular Vakfı, Yeryüzü Doktorları, Böbrek Hasta Hakları Koruma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, TEMA Vakfı, Türk Kızılayı, Yeşilay, Türkiye Diyabet Vakfı, üniversiteler, çocuk dernekleri ve gençlik merkezlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda STK, siyasi partilerin üyeleri ile belediye çalışanları da yer aldı.

Haberin Devamı