Gazete Vatan Logo

Nefes nefese ilk LGS!

TEOG yerine ilk kez uygulanan LGS’ye dün 1 milyonu aşkın öğrenci katıldı. 81 ilde yapılan sınava son dakika yetişen öğrenciler, salonlara koşa koşa girdi

Nefes nefese ilk LGS!

Bu yıl ilk kez uygulanan Liseye Geçiş Sınavı (LGS), Türkiye genelinde 976 merkezde yapıldı. Sınavın sözel oturumu saat 09.30’da başlarken, MEB’in bu yıl hayata geçirdiği uygulamayla, geç kalan öğrencilerin, saat 09.45’e kadar sınava alınması sağlandı.

2 dakika kala

İstanbul’da babasıyla birlikte sınav için okula gelen bir öğrenci, kimliğini evinde unuttuğu için içeri alınmadı. Görevliler tarafından okul girişinde bekletilen öğrenci, bir aile yakınının kimliği getirmesinin ardından 09.43’de sınava girebildi. Zonguldak’ta sınava giren öğrenciler, sabahın erken saatlerinde aileleriyle birlikte okulların önünde toplandı. Sınavın başlamasına dakikalar kala okul önüne gelen bazı öğrenciler, koşarak içeri girdi. Sınavın başlamasının ardından gelen bazı öğrenciler ise görevliler tarafından içeri alınmadı.

45 dakika mola

Bu sene gerçekleştirilen uygulamaya göre, öğrenciler sözel bölümde 50 soruyu 75 dakikada cevapladı. İlk oturumun bitmesinin ardından 45 dakika mola verildi. Öğrenciler bu zaman diliminde okuldan ayrılmazken, saat 11.30’da 40 sorudan oluşan sayısal sınav yapıldı.

Haberin Devamı

108 TL ceza

İzmit’te sınav yapılan okulların önünde polis önlemler aldı. Sınav saati öncesi okulların önünde trafik tıkanırken, sınav saatlerinde okul önlerinde korna çalan sürücülere trafik ekipleri 108 TL ceza kesti.

Helin ilk oturuma giremedi

Adana’da İsmet İnönü İlköğretim Okulu’nda 09.30’da başlayan sınava yarım saat geç kalan Helin Yıldırım, sınava girebilmek için okul görevlilerini ikna etmeye çalışsa da başarılı olamadı. Sınava alınmayan Helini, “Geç kaldığım için çok üzgünüm. Ancak bir sonraki sayısal oturumuna girebiliyorum. Artık bir anlamı yok ama yine de gireceğim” diye konuştu.

Furkan sınava evinde girdi
Edirne’de, akciğer rahatsızlığı olan Mehmet Ruşen Erkurt Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Furkan Bitik, LGS’ye evinde girdi. Bitik, evine gelen salon başkanı, sınav gözetmeni ve sınav il temsilcisi gözetiminde soruları cevapladı. Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt da Bitik’in ailesini ziyaret etti.
Veliler kuran okudu
Sınav boyunca sınıflarda ter döken öğrencilerin aileleri de okul önünde heyecanla bekleyerek dualar etti. Polis ekipleri okulların çevresinde gürültüye karşı geniş güvenlik önlemi aldı.

Haberin Devamı