Gazete Vatan Logo

Nefes Kredisi kimlere verilecek? Nefes Kredisi başvurusu ne zaman?

Milyonları ilgilendiriyor. Hükümetten kredi müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu koronavirüsün etkilerini azaltmak amacıyla verilecek 'Nefes Kredisi'nin detayları araştırılıyor. Başvurulara kısa bir süre kala Nefes Kredisi ile ilgili ayrıntılar da ortaya çıktı. Kamu bankaları olan Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank'ın yanı sıra özel bankalar da nefes kredisi ödemelerine destek verecek. Nefes Kredisi ile düşük faizle kredi imkanı sağlanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı pandemide etkilenen şirketlere kullandırılacak nefes kredisinin detayları belli oldu. Peki, Nefes Kredisi kimlere verilecek? Nefes Kredisi başvurusu ne zaman? Nefes kredisi başvurusu nasıl yapılır? Esnafa Nefes Kredisi verilecek mi? Nefes Kredisi faiz oranı ne? İşte Nefes Kredisi şartları...

Nefes Kredisi kimlere verilecek? Nefes Kredisi başvurusu ne zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son Kabine toplantısının ardında 'müjde' olarak açıkladığı 'Nefes Kredisi' ile ilgili gözler başvuru tarihlerine çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda kamu ve özel bankaların desteği ile verilecek kredide düşük faiz imkanı sunulacak. İş dünyasının rahat bir nefes almasını sağlayacak kredi başvuruları ile ilgili detaylar araştırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı pandemide etkilenen şirketlere kullandırılacak nefes kredisinin detayları belli oldu. Peki, Nefes Kredisi kimlere verilecek? Nefes Kredisi başvurusu ne zaman? Nefes kredisi başvurusu nasıl yapılır? Esnafa Nefes Kredisi verilecek mi? Nefes Kredisi faiz oranı ne? İşte Nefes Kredisi şartları...

Nefes Kredisi'nin ayrıntıları açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı pandemide etkilenen şirketlere kullandırılacak nefes kredisinin detayları belli oldu.

HANGİ BANKALAR KREDİ VERECEK?

2021 Nefes Kredisi'nin 10 bankanın katılımıyla 1 Haziran'da uygulamaya alınacak.

NEFES KREDİSİ FAİZ ORANI NE?

Haberin Devamı

Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen nefes kredisi işletmelere düşük faizli kredi imkânı sunuyor. Nefes Kredisi yıllık faiz oranı yüzde 17.5 olacak. Kredi Garanti Fonu (KGF) garantisi ile verilecek.

6 AY ÖDEMESİZ KREDİ DESTEĞİ

Nefes Kredi'sinin tutarı 50 bin TL ile 200 bin TL arasında 6 ay geri ödemesiz 12 taksitli olacak.

KREDİDEN KİMLER YARARLANACAK?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Nefes Kredi Paketi ile yıllık cirosu 10 milyon lira altında olan ve 2020 cirosunda 2019'a göre yüzde 25 kayıp yaşayan oda ve borsalara kayıtlı üyelere finansman imkanı sağlanacak.

NEFES KREDİSİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Hazine ve Maliye Bakanlığı pandemide etkilenen şirketlere kullandırılacak nefes kredisinin ayrıntılarını açıkladı. Uygulama 1 Haziran'da devreye girecek.