Gazete Vatan Logo

Nef’den katlanabilir mutluluk ofisleri!

Katalanabilir ofis projesini hayata geçirdi

Gayrimenkul sektörünü katlanabilir ev sistemiyle tanıştıran Nef, bu kez de katlanabilir ofis projesini hayata geçirdi. Nef’in İstanbul Levent’teki Nef Offices Dörtlevent 09 Projesi’nin yola çıktığı nokta, ‘mutluluk ofisleri’

ÇALIŞANLARIN hayatları ofislerde geçiyor. Ofislerde geçirilen zamanın daha verimli kullanılması için çok değişik yöntemler deneniyor. Dün ofis hayatıyla ilgili farklı öneriler getiren ve bunları hayata geçiren Nef’i dinledik.

Nef şehir merkezinde ‘nefes alan yaşam alanları’ konseptini hazırlayan bir şirket. Katlanabilir ev sistemiyle bizleri tanıştıran Nef bu kez de katlanabilir ofis projesini hayata geçirdi. Yola çıktığı nokta ise ‘mutluluk ofisleri’... Nef işte tam bu noktada ofis hayatını mutlu hale getirecek tasarım tekniklerini geliştirdi İstanbul Levent’te. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, dün nasıl bir konsept geliştirdiklerini ve Nef Offices Dörtlevent 09 projesini anlattı.

Alışık olduğumuz basın toplantısı ortamında başladı Sabancı Müzesi’nin Seed Salonu’nun girişindeki toplantı. Sonra 20 adım atıp bambaşka bir ortama girdik. Basketbol ve bilardo oynayanlar, pilates yapanlar, film izleyenler, bateri çalanlar... Bunlar iş ortamında mümkün olabilir mi? Timur, “Neden olmasın?” deyip dünyadaki örnekleri anlattı. Bu işin mimarıyla da bizleri tanıştırdı. İş sonrasında pilates hocanızı iş yerine çağırmak istemez misiniz? Örnekler çoğaltılabilir... Peki Nef ne yaptı? Timur’un verdiği bilgilere göre; İstanbul’daki mevcut ofislerin yüzde 96’sı 250 metrekare veya daha büyük ofisler. İstanbul’daki 450 bin şirketin sadece yüzde 8’i 250 metrekare ve daha büyük ofise ihtiyaç duyuyor. İstanbul’un iş üssü diyebileceğimiz Levent-Zincirlikuyu ve Maslak’ta 250 metrekare ve daha küçük ofis yok. Şirketlerin yüzde 92’sinin ofisleri apartman dairelerinde ya da villarda. Levent’teki ofislerin de yüzde 98’i dolu. İşte bu gerçeklerden de hareketle Nef 60 metrekarelik nitelikli ofisler hazırladı Levent’teki projesinde. İsterseniz 60 metrekarelik ofisiniz olabiliyor bu projede, dilerseniz 60 metrekareleri birleştirip büyük bir ofise sahip oluyorsunuz. Bu ofislerin metrekare kirası 120 dolar. Dünyadaki ofis fiyatlarına bakarsak... Hong Kong metrekare kirası 220 dolar, satış 52.750, New York’ta kira bedeli 110 dolar, satış 26.288 dolar, İstanbul’da metrekare kira bedeli 35, satış 8.400 dolar.

Dünyaca ünlü tasarımcılarla çalıştı

Nef’in yeni projesindeki tüm ofis, homeofis ve foldoffice üniteleri, Nef Flats Levent 163 foldhome ünitelerini tasarlayan Sebastien Agneesens, Alper Böler ve Dror Benshetrit gibi dünyanın önde gelen tasarımcıları tarafından tasarlandı. 23 farklı hizmet ünitesine sahip projenin mimarisi HOK tarafından gerçekleştiriliyor. HOK Çin’deki Four Seasons Oteli, Yeni Wembley Stadı, Saint Petersburg’daki Dali Müzesi gibi yapıları yapan şirket.

Haberin Devamı