Gazete Vatan Logo

Neden SaaS kullanmalıyız?

Neden SaaS kullanmalıyız?

Çok değil birkaç yıl önce herhangi bir yazılıma ihtiyaç duyduğumuzda o yazılımı yüksek bir fiyata satın almalı, kurmalı, gerekiyorsa kurulum için kendi BT bölümümüzden ya da dışarıdan destek almalı ve yazılımı nasıl kullanacağımızı öğrenmek için saatler harcamalıydık. Şimdi ise yeni nesil yazılımlar ile çok daha kısa sürede, düşük maliyetlerle sorunlarımıza çözüm bulmak mümkün.

"Ben asla bulut tabanlı bir yazılım kullanmam, güvenmem de" diyorsanız yanılıyorsunuz. En azından Gmail, Facebook gibi bulut üzerinde çalışan hizmetlerden yararlanıyor birçok servisi bulutta çalışan bankacılık-finans uygulamaları kullanıyoruz. Üstelik kullanmak için kullanmamaktan daha çok nedenimiz var. İşte bulut tabanlı çalışan SaaS'ları kullanmamızın en önemli nedenleri!

1. Hızlı ve kolay geçiş

Herhangi bir veri merkezi/veritabanı kurulumu yok. Kurulum ve uygulama için bir uzman beklemeye gerek yok. Bulut üzerinde bulunan yazılımları çalıştırmak için tek yapmanız gereken gerekli adımları takip ederek hesap oluşturmak ve kullanmaya başlamak. Ayrıca, verileri içeri aktarmak da mümkün.

2. Her zaman güncel ve yeni özellikler hazır

Haberin Devamı

SaaS'lar tek kurulumluk yazılımlardan farklı olarak belli bir plan çerçevesinde sürekli gelişir, güncellenir. Yeni özelliklerden genelde ücretsiz ya da çok düşük maliyetlerle, yeni bir kuruluma gerek kalmadan yararlanabilirsiniz.

3. Esnek çözümler

SaaS'lar sayesinde tek bir yazılımın size sunduğu statik çözümlere sıkışıp kalmazsınız. İstediğiniz yazılımın istediğiniz özelliğini istediğiniz kadar kullanırsınız. Verilerini kolayca içeri/dışarı aktarabilir ve çalıştığınız yazılımları değiştirebilirsiniz.

4. Düşük maliyet

Hepsinden önce SaaS'larda kurulum maliyeti yoktur. Üstüne aktivasyon ücreti ödemezsiniz, güncelleştirmeler ek maliyet getirmez. Bir yazılımı sunucu üzerinden yüzlerce hatta binlerce firma kullandığı için maliyetler de bölünür, sizin payınıza eski yöntemlere göre çok daha azı kalır.

5. Daha az sorumluluk daha çok iş

Sistem güvenliği, güncelleme, yedekleme, yeni özellikler düşünme gibi işlerle siz uğraşmazsınız, hizmet satın aldığınız firma yapar. Operasyona daha az zaman ayırır, işinizi büyütmeye odaklanırsınız.

6. İsteğiniz yerden çalışma özgürlüğü

Haberin Devamı

Sadece ofiste değil; tatilde, yolda, trafikte istediğiniz zaman istediğiniz yerden verilerinize erişebilirsiniz. İşinize ulaşmak için ihtiyacınız olan tek şey internete bağlı bir cihaz.

7. Yok denecek altyapı maliyeti

SaaS yazılımlara web tarayıcınızla erişirsiniz. Ne kadar büyük veri tutarsanız tutun kullandığınız cihaz bundan etkilenmez. Bu yazılımları kullanmak için yapmanız gereken tek altyapı çalışması: İnternete bağlanmak.

8. Tek seferde çok daha büyük bir tecrübe

SaaS'ları birçok firma kullanır. Tüm firmaların geri bildirimleri toplanarak yazılım geliştirilir. Bu yüzden yazılım aynı hizmete ihtiyaç duyan firmaların önerileri ile geliştirilir. Bu da çok daha fazla tecrübenin bir araya gelmesi ve aslında sizin için çalışması demektir.

Bonus: Sürekli destek Tüm bunların yanında bir hizmet olarak yazılım kullanırsanız yazılım hizmeti satın almaktan farklı olarak destek ekibi sadece kurulum aşamasında değil, her zaman yanınızda olur. Abone olduğunuz süre içerisinde istediğiniz zaman destek ekibine ulaşabilirsiniz.

Paraşüt, Türkiye'nin en çok tercih edilen SaaS'larından biridir. İşlerinizi büyütmek, ön muhasebenizi tutmak, fatura takibi yapmak ve finansal verilerinizi işlemek için bir ay ücretsiz Paraşüt'ü deneyin!

Haberin Devamı