Gazete Vatan Logo

Neden mizah?

'En çok sözlerime bakıp bakıp gülenlere gülüyorum'

İnternet üzerinden, ‘Nihat Doğan’ın Evi’ adlı mizah programını yayınlayacak Nihat Doğan; “Çağımız espri çağı. Etkili olmak istiyorsan espri yapmayı bileceksin.”

"Necip Fazıl Kısakürek hakkında 5-10 entry girip de Nihat Doğan hakkında yüzlerce entry giriyorsan sen tepeden tırnağa Nihat Doğan'a batmışsındır arkadaş”, "En çok sözlerime bakıp bakıp gülenlere gülüyorum…”
Sosyal medyada, internet forumlarında dolaşan yüzlerce Nihat Doğan ‘incilerinden’ ikisi… İlkinde kendini önemseme ve gurur; ikincisinde çoğu zaman bu önemseme nedeniyle kendisini komik bulanları küçümseme hali açıkça görünüyor.
Evet, galiba, kendi deyimiyle ‘Nihat Doğan’a batacağımız’ günler yine geldi. Yalnız bu kez kendisine gülmemizi küçümsemeyecek. Aksine niyeti bizi güldürmek!

PROGRAM HER CUMA SABAHI...
Bundan böyle her Cuma günü sabah 09.00’da, internet televizyonu NetD.com’da ‘Nihat Doğan’ın Evi’ adlı mizah programıyla karşımıza çıkacak. Zaman zaman politik gelişmeleri de içeren güncel olaylar ve insan ilişkileri üzerine sosyal mesajlar veren skeçlerle… Programının metinlerini mizahçı bir ekip kaleme alacak ama kendisi de izleyiciyi doğaçlama esprilerinden mahrum bırakmayacak.

MİZAH PROGRAMINI BİR YILDIR DÜŞÜNÜYORDUM
Aslında bir mizah programı yapma fikrinin 1 yıldır gündeminde olduğunu söylüyor Doğan. “Fikir benim, uzun zamandır düşünüyordum, araya inşaat işlerim ve yeni albüm çalışmalarım girince erteledim. Bazı yerlerle temaslarımız vardı NetD’deki arkadaşlar olumlu yaklaşınca da artık zamanının geldiğini düşündüm. Bu işe böyle başladık, bizi nerelere götüreceğini zaman gösterecek” diyor.
Parantez içinde belirtelim: ‘İnşaat işleri’nden kastı, yedi ay kadar önce kurduğu müteahhitlik firması. Şu günlerde olgunlaşan yeni albümünün ne zaman çıkacağınıysa yakında açıklayacak.
Mizah yeteneğiyle ilgili soruları yanıtlarken, çocukluğunda kazandığı hazırcevaplılığına güvendiğini söylüyor; “Ama yeni başladığım bir iş, şimdiden çok iddialı konuşmak bize yakışmaz. Halkımızın teveccühüne kalmış bir şey.”

MİZAH YAPABİLEN HERKESİ SEVERİM
“Mizah yapan herkesi severim, zeki insanlar espri yapabilir” diyor, isim istediğimizde aklına iki kişi geliyor; Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan…
Mizah hakkındaki iddialı görüşü çağımızın dilinin mizah olduğu yönünde. Bu dilin çıkış yeri olarak interneti görüyor; “Eskiden Ali Avaz’lar vardı mesela; esprili kasetler doldururlardı. Sonra televizyonda ve sinemada esprileri gördük. Şimdi internet zamanında yaşıyoruz ve internette espri programı yapmak iyi bir fikir. Çağımız espri çağı ayrıca. Etkili olmak istiyorsan espri yapmayı bileceksin.”
















Haberin Devamı