Gazete Vatan Logo
Magazin Neden boşandık ben de bilmiyorum

Neden boşandık ben de bilmiyorum

Hakan Eratik’le mutlu giden evliliği aniden sonlanan Yeşim Salkım, boşanma haberiyle hepimizi şaşırttı. Aynı zamanda yeni maxi single’ı ile hayranlarının karşısına çıkan Salkım ile buluşup konuşmak şart oldu.

Neden boşandık ben de bilmiyorum

Yeni şarkının sözleri senin şu anki ruh halini anlatıyor sanki.

Galiba kendime söylüyorum şarkıları. Hayatım bir bumerang! ‘Deli Mavi’de de böyle olmuştu; Metin ile ayrılığımıza denk gelmişti, oysa şarkının alakası bile yoktu. ‘Unutursun Gönlüm’, insanoğluna söylenecek en güzel şeylerden biri. İnsan eliyle toprağa verdiği kişiyi bile 40 günde unutabiliyor. Yani en yakının, hayvanın, en merkezine yetiştirdiğinden bile vazgeçiyorsun. Her gece öleceğini bilerek uyuyan ve her sabah öleceğini bilerek uyanan bir insan var. Biz her şeyi unutabilen varlıklarız. Hatta araştırma yapılmış; insan unutma odaklı ama yarım kalan işler hiç unutulmuyormuş. O yüzden, bir şeyi tamamlamak çok önemli.

Yara yaptı deriz ya...

Bunu nasıl anlamışlar biliyor musun? Beş kişi bir restorana gidip farklı siparişler veriyorlar. Garson bunları yazmamasına rağmen, hepsini eksiksiz getiriyor.

Sonra içlerinden biri bu kadar şeyi nasıl hatırladı diye merak edip geri dönüp soruyor. Garson da diyor ki: “Çünkü her siparişi tam aldım.” Evlilik de böyle bir şeymiş, tamamlanmış oluyormuşsun. İşte, o noktadan sonra fedakarlık ve özveri gerekiyormuş.

Haberin Devamı

O zaman her şeyi hep yarım bırakmak mı lazım?

Sezen’in dediği gibi geldim yarım, gittim yarım (kahkahalar)...

‘Şehrin Işıkları’ şarkın bana soğuk gelmişti. Nasıl gitti, beğenildi mi?

‘Şehrin Işıkları’ çok film müziği tadında bir şarkıdır. Ben onu çalışan, güçlü kadınların şarkısı olsun istemiştim. “Biliyorum ki sen artık benim değilsin” diyen bir kadının şarkısıydı. Çok sevildi, radyolar günde 12 kez dönüyorlar.

Yeni şarkı daha Yeşim havasında.

Daha benim tarzım, daha sıcak. Esas, eylülde çıkaracağım sıfır bir şarkı var. Bak o tamamen bir kadın şarkısı..

Anneme, kızıma kime okuduysam dinlerken ağladı. Kadınların içinde hep yarım kalan çok özel bir duygu vardır, şarkı onu anlatıyor. Sözlerini de Habil (Ceylan) yazdı. Şimdi adını söyleyemiyorum çünkü biliyorsun hemen çalıyorlar. Tam 90’lar tadında bir şarkı oldu.

Canım çok acıyor!

Her ayrılık bir vurgun. Ama bu sefer canım çok acıyor! Yaşadığım ameliyat da beni çok değiştirdi. Hayatın sadece bir ana bağlı olduğunu gördüm. Ameliyatın iki ay ardından bu boşanma oldu. Ben ağır bir ameliyat geçirmiştim, o sırada Hakan evi terk etti.

Haberin Devamı

‘Evde ördek ve yavruları gibi geziyoruz’

Neler değişti hayatında?

Ne çok seven arkadaşım varmış onu gördüm. Arayıp gelelim veya sen bize gel dediler. Mesela Nilgün Belgün ve Ayşegül Aldinç arayıp nasılsın diye sordular, moral oldu...

Ben öyle bir ruh hali ile klip çekemezdim. Sen nasıl yapabildin?

Benim bir kadın olarak şöyle bir sorunum var; kendimi koyveremiyorum. Ağlayamıyorum, dağılamıyorum. Oysa, ben aşktan dağılmak ve sürünmek istiyorum. Gözlerimin şişmesini istiyorum. Ben yalnız kaldığımda duvarlara bakıp ağlıyorum sonra yüzümü yıkayıp evden çıkıyorum. Bana hüzün yarıyor. Bak Zuhal Olcay’a, ona da hüzün çok yakışır.

Kendi kendinle diyalog ve sorgulama içine girdin mi?

Yok onu yapmıyorum. Biz zaten kaybetmişiz; bu ilişki bitti. Daha acı ne olabilir? Daha da deşmeye gerek var mı?

Bir daha barışma ihtimali hiç yok mu?

Haberin Devamı

Hiç büyük konuşmayayım ama zor. Artık, Hakan’ın da kendine kurduğu bir hayatı var. Birlikte 15 gün tatile gittik.

Saygımızı hiç kaybetmedik, ha ama artık kadın ve erkek değiliz. Bir daha geri döner miyiz? Bilemem, bu ne kadar acı çektiğinle orantılıdır. Bizim de çocuğumuz var, sürekli görüşeceğiz. Belki yıllar sonra bir gün birbirimizin gözlerinin içine bakıp, ya biz niye boşandık da diyebiliriz. 25 sene sonra bir araya gelen çiftler biliyorum.

Ya da hiç gelemeyebiliriz. Bunu söylemek için çok erken. Çünkü ben neyi planladıysam yukarıdaki bana hep güldü! Biz şimdi konuşurken bile onun senin için bir hesabı, kitabı vardır. Artık kızım gelip “Anne yarın şunları şunları yapalım mı?” dediğinde, ben de ona “Sabah ola hayrola” diye cevap veriyorum.

İkiniz de dizilerde oynuyordunuz. Bu yoğunluk mu sizi uzaklaştırdı?

Yoğunluktan öyle bir şey olmuyor. Birbirini anlama tahammülünün bittiği gün, bir ilişki bitiyor.

‘Aşkın koptuğunu göremiyorsun’

Hakan ile boşanacağınızı duyunca herkes şok oldu. Neden ayrıldınız?

Haberin Devamı

Biz de beklemiyorduk. İnan bana neden boşandık ben de bilmiyorum!

Başka biri yok sanırım...

Bildiğim kadarıyla yok. Boşanmayı Hakan istedi, ben de evet dedim. Neden diye sordum ama bir cevap alamadım. Kadın ayrılığı adlandırır ya, erkek için ise bitmişse bitmiştir.

Peki bu ayrılığın gelişini hiç mi hissetmedin?

Hissettim biraz ama yine de bilemiyorsun ki. Bundan üç yıl önce de böyle bir zor dönemden geçmiştik. Rutine giriyor hayat ve sen aşkın koptuğunu göremiyorsun.

‘EVLİLİK MONOTON BİR DUYGU’

Bazı insanlarda evlilik boyunca tahammülleri hiç bitmiyor. Nedir sence sırrı?

Bence onlarda da bitiyor ama bitmiyormuş gibi yapıyorlar. Zorla da olsa devam ettiriyorlar. Çünkü hiçbir çiftin 20 yıl boyunca aynı heyecan, aynı duyguyla birbirlerine bakabileceğine inanmıyorum. İnsan doğasına aykırı bir şey bu. İnsan yenilenmeyince bunalıma giriyor. Evlilik ise monoton bir duygu. Bence hayatın bir sırrı yok.