Gazete Vatan Logo

Necdet Takva kimdir? AK Parti Van Büyükşehir Belediye başkan adayı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda, AK Parti Van Büyükşehir Belediye başkan adayının Necdet Takva olduğunu duyurdu. İşte Necdet Takva hakkında merak edilenler...

Necdet Takva kimdir? AK Parti Van Büyükşehir Belediye başkan adayı

31 Mart 2019 Yerel seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan Van Büyükşehir Belediye başkan adayını açıkladı. Peki Necdet Takva kimdir?

NECDET TAKVA KİMDİR?

1969’da Van’da doğan Necdet TAKVA, ilk ve orta öğrenimini Van’ da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yönetim Bilimleri Dalında Yüksek Lisans derecesi aldı. Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda Genel Sekreterlik yapan TAKVA, Van Kent Konseyi başta olmak üzere birçok STK’da yer aldı. Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 74. Genel Kurulunda, Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığı’na seçildi. TAKVA ayrıca TOBB Fuarlar Komitesi Üyeliği, Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Vekilliği görevlerini de icra etmiştir. Necdet TAKVA, evli ve dört çocuk babasıdır.