Un çetesi çuvalın görünen ağzı!

Çuvalın ortasında ne var, dibinde neler duruyor? Asıl sorulması gereken, çuvalın görünen ağzından ortasına kadar girip, dibine kadar inilmesi; "yakalayıp hesap sormanın" samimiyetle önünün açılması

Haberin Devamı

Çuvalın ortasında ne var, dibinde neler duruyor? Asıl sorulması gereken, çuvalın görünen ağzından ortasına kadar girip, dibine kadar inilmesi; "yakalayıp hesap sormanın" samimiyetle önünün açılması.

Allahsız çetecilik!

Kene gibi yapıştı.

Hazine'den emiyor.

Devletten emiyor.

Belediyeden emiyor.

Bankadan emiyor.

Bastırılmış kurdan emiyor.

Hoppa paradan emiyor.

Hayali ihracattan emiyor.

Dolayısıyla; "doymaz, bıkmaz, yorulmaz, gemlenemez, frenlenemez bir acayip iştahla" halkın hakkını emiyor. Bu arsızca soygun; "hortumları keseceğiz" diye diklenerek gelen 3.5 yıllık "Kasımpaşalı iktidar" döneminde de devam ediyor.

Sürdürülebilir soygun!

Sürdürülebilir hortumlama!

Sürdürülebilir keneleşme!

İşte bir bu eksikti!

Un çetesine de rastlandı.

Serhat şehri Edirne'de Emniyet Müdürü Hanefi Acvı'nın bir yandan (Nedim Şener'in haberi) Başşehir Ankara'da da gümrük müfettişleri Murat Yaman, Ali Ortapolat ve Hakan Atay'ın (İlhan Taşçı'nın haberi) takibe alarak, telefonları dinleyerek, belge ve kanıtlara ulaşarak; "halkı unundan da soyan bir çetenin" varlığını ortaya çıkardılar.

***

İsimler de belli!

Firmalar da net!

Kişiler de belirlenmiş.

Un çetesi şunu yapıyor: Toprak Mahsulleri Ofisi'nden (TMO) buğdayın tonunu 140 dolara alıyor. Bu buğdayı ülkenin değirmenlerinde öğüteceğim, un yapacağım, işçi çalıştıracağım, vergi vereceğim ve bu ucuz "buğdaydan yaptığım unu pahalı fiyata ihraç ederek ülkeyi kalkındıracağım, bu arada ben de kazanacağım" diye alıyor.

Ankara'da hükümetler ayarlanmış.

Karar çıkartmışlar.

İş kitabına uydurulmuş.

TMO'dan ucuza aldığı buğdayı!

Un yapacak.

Ve ihraç edecek.

KDV iadesi alacak.

İhracat kredisi alacak.

Buradan kazanacak.

Kesinlikle içeride satmayacak. Fakat çete bu; TMO'dan tonunu 140 dolara aldığı buğdayı un yapmıyor, ihraç da etmiyor. Doğrudan tonu 245 dolara değirmenlere satıyor. Ülke geneline yayılmış 1000 değirmen ayarlamışlar.

140 dolara TMO'dan al...

245 dolara değirmene sat...

***

Arada ton başına 105 dolar avanta, taş atıp da kolun mu yoruldu. Genellikle koyunlara ve koyun bulamadığı zaman insanlara yapışan keneler bile "kan emmek için bir çaba sarfediyor, uğraşıyor, yakalanınca ezilme riskini" göze alıyor.

Un çetesi de keneleşmiş.

Fakat kene kadar riski de yok. Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, tespit etmiş ki; 105 doların 60 dolarını gümrüklerdeki ahlaksız memurlara yedirip, "şu firma gümrükten şu kadar ton un ihraç etmiştir" diye belge alıyorlar. Temiz süt emmiş gümrük müfettişleri de tespit etmiş ki; bu un çetesinin liderliğini 2004 yerel seçimlerinde Mardin'in Kalaba İlçesi'nden AKP'den belediye başkanlığına adaylığını koyan fakat seçilemeyen Ferhat Kaya yapıyor.

Bunlar yakalananlar.

Görünenler.

Çuvalın ağzı.

Çuvalın dibinde kimler var? TMO, son bir yılda 1.5 milyon ton (1.5 milyar kilo) buğdayı, "ihracat kaydıyla" ve ucuz fiyata kimlere sattı?

Bunlar kim?

DİĞER YENİ YAZILAR