Ne mutlu, çeteler yakalanıyor!

Bunlar da "polisin andıçlama haberleri" değilse ne mutlu bize! Çeteler oluşum halindeyken, başbakan, bakan, iş adamı, gazeteci, cumhurbaşkanı, toplumdan ses getirecek, dünyaya haber olacak kişileri vurmadan yakalanıyor...

Haberin Devamı

Bunlar da "polisin andıçlama haberleri" değilse ne mutlu bize! Çeteler oluşum halindeyken, başbakan, bakan, iş adamı, gazeteci, cumhurbaşkanı, toplumdan ses getirecek, dünyaya haber olacak kişileri vurmadan yakalanıyor.

Ankara'da 4 ev tutmuşlar.

Danıştay hakimini öldüren pahalı "Glock marka" tabancalar, tankı bile havaya uçuracak güçte C-4 patlayıcılar, uzun namlulu silahlar, MKE yapımı el bombaları, ellerinde Başbakan'ın evinin ayrıntılı çizim krokileri...

9 kişiymişler.

3'ü subaymış.

Yüzbaşılar...

Astsubaylar...

Ve emekli albaylar...

Başbakan'ı vuracaklarmış!

Bu Ankara çetesi; polis şeflerinin "iktidar propaganda malzemesi yapsın ve 'başarılı iktidarı düşürmek isteyen... Kesilen hortumları yeniden döşemek arzunuda olanlar var' tezlerini güçlendirsin" diye uydurduğu bir senaryo değil de gerçekse çok mutlu olmalıyız.

Çünkü yakalanıyorlar.

Yakalanmalılar.

Ve dibine kadar kazınmalılar.

***

Danıştay üyesi hakim vuran, seçilmiş bir başbakanı vuran, sevilen ya da nefret edilen bir gazeteciyi vuran; profesör, polis şefi, sendika lideri, tarikat başı vuran çeteler kurarak Türkiye kurtarılamaz.

Geçmişte yaşadık.

Kurtarılamadı.

Toplum ikiye bölündü.

Birbirini öldürmeye başladı.

Askerler yönetime geldi, "öldürmeler-cinayetler - katilamlar" bir günde kesiliverdi. Askerlerin yönetiminde de Türkiye ileriye gitmedi, ekonomisi büyümedi, milli geliri artmadı; eğitimde, sağlıkta, bilimde, teknolojide, hukukta, adalette, kültürde, edebiyatta, sporda Türkiye, bir toplu iğne başı kadar ileriye gidemedi.

Temel değerleri saptı.

Demokrasi elden gitti.

Seçimle gelenlerin yine seçimle halk tarafından iktidardan indirildiği olgun ulus olma imkânı Türkiye'nin elinden alındı. Hukukun üstünlüğü de yerini "namlunun üstünlüğüne" bıraktı. Dünyanın medeni ülkeleri Türkiye'yi "demokrasiyi bile beceremeyen insanlar topluluğu" diye kınadı.

Özetle...

Çeteler doğruysa...

Bunlar da "polisin uydurduğu andıçlar" değil de gerçekten Başbakan vurmak üzere örgütlenmişlerse ne mutlu bize...

Yakalandılar.

***

Toplum yürüşüne devam etmeli.

Yürüyüş kesintiye uğramamalı.

Kimse halkın üstünde değil.

Kimse halktan akıllı değil.

Bu iktidar, başarısızsa, ki bana göre son derece başarısızdır, bırakalım ona seçim sandığında halk karar versin. Başbakan vurmak için çeteleşmiş 3 subay ile 6 sivil, 73 milyon halkın demokrasi aletlerini kullanarak oluşturduğu "ortak akıldan" daha bilgili, görgülü, zeki, değil.

Hepimizin ateşle imtihanı!

Yürüyüş sakatlanmamalı.

Seçimle gelenler.

Seçimle gitmeli.

Çetelerin kurulması toplumsal yangındır. Yangınlar çıktığı yerde söndürülmeli. Danıştay üyesi hakimi vuran avukat yakalandı. Vurduranlar kim? Onlar da yakalanmalı. Bu yeni Ankara çetesi işi doğruysa, onların da tüm bağlantıları ortaya çıkartılmalı.

DİĞER YENİ YAZILAR