Ağca' nın bindiği Mercedes, Türkeş'in parasıyla mı alındı!

Anlamışsınızdır. Benim bu yazıya; "Ağca'nın hapishaneden çıktığı gün bindiği S 350 siyah Mercedes, merhum Alpaslan Türkeş'in ingiliz Bankası'ndaki parasıyla mı alındı?" diye başlık koyarak yaptığım, ironidir.

Haberin Devamı

Anlamışsınızdır. Benim bu yazıya; "Ağca'nın hapishaneden çıktığı gün bindiği S 350 siyah Mercedes, merhum Alpaslan Türkeş'in ingiliz Bankası'ndaki parasıyla mı alındı?" diye başlık koyarak yaptığım, ironidir.

İroni!

Yani kara mizah!

Çulsuz Ağca!

20 yaşındayken bile "Abdi İpekçi'nin katilliğini üstlenip" askeri cezaevine giriyor. Oradan kaçıyor. Kaçmıyor, kaçırılıyor.

Organizasyon büyük!

Para ister.

İran'a gidiyor. Gitmiyor, götürülüyor. İran'dan Bulgaristan'a geçiyor. Geçmiyor. Geçiriliyor. Bulgaristan'da bakılıyor, besleniyor.

Bu da örgüt işi...

Bu da para ister.

İtalya'ya geçiriliyor. Papa'nın vuruluşunu da üstleniyor. İtalya'da hapse düşüyor.

Hapislik bedava.

Yemek, yatak beleş.

Türkiye'ye iade ediyorlar.

Türkiye'de de hapis yatmak para istemiyor. Fakat işsiz, güçsüz, ailesi fakir, çulsuz Mehmet Ali Ağca, Türkiye'de hapishaneden "kaçak villa müteahhidi zengin işadamı arabası Mercedes"le çıkıyor.

Kimin bu Mercedes!

Sahibi belli değil.

***


Al sana kara mizah!

Çulsuz Ağca'ya siyah Mercedes'i sunanlar, eski ülkücü gelenekten geliyor. Ağca'nın katilleştiği yıllarda ülkücülerin lideri Alpaslan Türkeş'ti...

O zaman bu Mercedes'in parası merhum Alpaslan Türkeş'in, sağken mal varlığında göstermeyip gizlediği ve ölümünden sonra İngiliz ve Alman bankalarında ortaya çıkan 575 bin mark, 846 bin dolar, 549 bin İngiliz Sterlini'nden mi ödendi?

Türkeş'in parası ne oldu?

Kızları aralarında anlaşma yapıp bu parayı paylaştılarsa "veraset ve intikal vergisini" ödediler mi? Para ülkücülerin bağışlarından toplanmıştı, ülkücü harekete geri mi döndü?

Bilemiyoruz.

Bilemediğimiz için de "Ağca'nın kara Mercedes'i Alpaslan Türkeş'in parasıyla mı alındı?" diye ironi yapıyoruz.

Gerçek ortaya çıksın.

Durum aydınlansın istiyoruz.

Ayrıca bu paranın içinde Alpaslan Türkeş'in Adnan Menderes iktidarını ordu darbesiyle devirdikten sonra "örtülü ödenek kasasında bulunması gerekirken kaybolan 270 bin dolar ile 250 bin Türk lirası da" var mıydı? Bu paranın Alpaslan Türkeş tarafından alındığını dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın torunu Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali, "Yassıada mahkeme zabıtlarına" dayanarak yazdığı bir kitapta iddia etmişti.

***


Ayrıca bir iddia daha var.

Alpaslan Türkeş'in de lider kadrosunda yer aldığı ordu darbesiyle devrilen o dönemin iktidarının Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'nun kızı Sevin Zorlu, bana bir mektup yazdı.

Mektup şöyle:

"Hemen darbeden sonra Alpaslan Türkeş Dışişleri Bakanlığı'na gelmiş ve kasanın şifresini bilen Dışişleri Bakanı Özel Kalem Müdürü Alaattin Talu'ya babamın (Zorlu'nun) kasasını açtırmıştır. Özel Kalem Müdürü Talu, zabıt tutturmak istemişse de zabıt tutulmamıştır. Kasada bulunan 160 bin dolan ve bir adet altın tabakayı alarak Türkeş bakanlıktan ayrılmıştır. Bu meblağın 80 bin dolan harcırah parası olduğu için Dışişleri Bakanı babam Fatin Rüştü Zorlu'nun üzerine zimmetlidir. Zorlu Ailesi, bu parayı devlete ödemek zorunda kalmıştır. Bu kasanın varlığını ve olayı bana babamın Yassıada'dan yazdığı mektuplardan bilmekteyim. Bu mektupları yakında kitap olarak da basacağım. Kasanın Türkeş tarafından nasıl açtırıldığını bana aynca özel kalem müdürü Alaattin Talu da şifahen anlatmış ve 1980'li yılların ortalarında gerekirse mahkemede şahitlik yapacağını söylemiştir."

Evet!

Türkeş'in paralan ne oldu?

Kızları mı paylaştı?

Ülkücülere geri mi döndü?

DİĞER YENİ YAZILAR