Adaleti kovalamıyor! Arsa kovalıyor!

Haberin Devamı


Affedersiniz, övünmek gibi olacak ama bunun adını ben bu köşede; “arsa dişleme belediyeciliği” diye koymuştum. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere şehirlerimize musallat olan bu belediyecilik türü; “arsız belediyeci-ahlaksız müteahhit-ar damarı çatlamış milletvekili” üçlüsünün “ortak becerisi” olarak çalışıyor; tutamıyorlar kendilerini, “şehir arsası kovalayarak imar rantlarını birlikte dişliyorlar” demiştim.

Lütfen hatırlayınız.

AKP’den Şaban Dişli!

Kendini tutamamıştı.

Arsa kovalamıştı.

Kovalarken yakalandı.

Gitti.

CHP’den Mehmet Sevigen!

Kendini tutamamıştı.

Arsa kovalamıştı.

Kovalarken yakalandı.

Dün o da gitti.

Mehmet Sevigen’in arsa kovalarken yakalanmanın dayanılmaz hafifliğini kaldıramayarak istifa ettiği gün Hürriyet Gazetesi’nde AKP’li Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in “arsa kovalama girişiminde bulunduğu” manşet haberi 8 sütun yayınlandı.

Tesadüfe bakın!

Bakan da!

Zaptedememiş kendini.

Arsa kovalamış.

Bakan da yakalandı!

Hani İstanbul’da “zengin sporu otomobil yarış panayırı yapılsın” diye bu halkın parasından 230 milyon dolar harcanarak kurulan ve Başbakan’ın özel gayreti ile yapımı tamamlanan, iktidar töreni ile kurdelesi kesilip açılışı yapılan “Formula Pisti” vardı.

Kaç yazı yazmıştım.

Unuttum.

Bu paraya yazıktır. Formula pisti yaparak Türkiye’nin 230 milyon doları soyuluyor, bu “pisti yapmak kârlı, kazançlı olsaydı, özel sektör yapardı, niçin İstanbul Belediyesi’ne, İstanbul Valiliği’ne ve İstanbul Ticaret Odası’nın parasıyla yaptırıyorlar?” diye yazmıştım.

Dikkat çekmiştim.

Haklı çıktım.

Çıkmaz olsaydım. Pistçilik iflas etti. 230 milyon dolar uçtu gittti. Tek kârlı çıkan, hazırlanmış, pişirilmiş, 230 milyon dolar halk parası harcanmış, Hazine garantisi verilerek; “buyurun yiyin hale” getirilmiş “Formula 1 pistini” Türkiye’ye kökleyen, saçları Alman gümüşü renginde ağarmış 72 yaşındaki Bernie Ecclestone adlı İngiliz iş adamı oldu. İşte bu pistin bulunduğu Akfırat Beldesi’nin o zamanki Belediye Başkanı AKP’li Hilmi Yıldız da, aralarında oğlu ve eski belediye yöneticilerinin bulunduğu 25 kişiyle birlikte ihaleye fesat karıştırmak, irtikap, evrakta sahtecilik, tehdit, adam yaralama, yağma iddialarıyla tutuklandı.

Başkan şimdi içerde.

Onun başkan olduğu günlerde AKP’li şimdiki Bakan Mehmet Ali Şahin, zaptedememiş kendisini, vekâletname göndererek, “benim için arsa satın al” demiş. AKP’li Belediye Başkanı da ona 150 bin dolara 1.5 dönümlük bir arsa bulmuş.

Bakan arsa kovalamış.

Model aynı.

Arsa dişleme!

AKP’li Şaban Dişli gitti.

CHP’li M. Sevigen gitti.

Ne olacak şimdi?

AKP’li Bakan gidecek mi?

Adalet varsa ve eşit olarak dağıtılıyorsa gitmeli, değil mi? Çünkü Almanya’daki Deniz Feneri dosyasının Türkiye’ye getirilmesini takibe almayıp, “Bana ne yaa...” diyebilen Sayın Bakan, arsa kovalarken yakalandı.

Adı Adalet Bakanı.

Adaleti kovalamıyor.

Kendisine arsa kovalıyor.

Bugün 164 gün doldu.

Dosya gelmedi.

Sürünerek yola çıksaydı, kaplumbağanın sırtına bağlansaydı, karıncanın kanadına konulsaydı yine ulaşırdı.

Gelemedi.

Kendisine arsa kovalayıcı sayın Adalet Bakanımız, savcıya rica edip, “Dosya sana gelmiyorsa sen kalk, dosyayı almaya Almanya’ya git” demedi, diyemedi.

Dosya sır oldu.

Almanya:

Teslim ettik diyor.

Türk Elçiliği:

Almadık diyor.

Adalet Bakanı!

Adaleti kovalamıyor!

Dişleyecek arsa kovalıyor.

Unutma! Önemlidir!

DİĞER YENİ YAZILAR