Başbakan’ın VIP’iydi adaletten kaçıyor

Haberin Devamı

Adalet, her kademede “azgınlaşmış iştahlara” dur demelidir, bu azgınlaşmış iştah sahipleri Başbakan’ın VIP’i olsalar bile adaletin temsilcisi devlet adamları, “onları kulaklarından yakalayıp” hapse koymalıdır.

Hatırlıyor musunuz?

3-4 yazı yazmıştım.

Başbakan’ın VIP’iydi, hani İngilizcedeki “Very Important Person” tabirinden Türkçe’ye “VIP” diye ya da “ÇÖK” (Çok Önemli Kişi) diye çevirilerek kullanılıyor.

***

Başbakan’ın VIP’iydi.

AKP’nin ÇÖK’üydü.

Salı günü Cumhurbaşkanı olacak Abdullah Gül ile aralarında İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun, Sanayi Bakanı Ali Çoşkun’un da bulunduğu AKP kurucusu önde gelenlerin de VIP’iydi.

Sizi yanıltmayayım.

Gerçeğe saygılıyım.

“ydi... üydü...” diye yazarak; “sanki eskiden öyleydi, şimdi Başbakan’ın VIP’i olmaktan, AKP’nin ÇÖK’ü olmaktan ve Abdullah Gül’ün VIP’i olmaktan çıkmış gibi sunmayayım.

O, hâlâ Başbakan’ın VIP’i ve AKP’nin de ÇÖK’ü olmaya devam ediyordur. Çünkü ne Başbakan, ne salı günü yeni Cumhurbaşkanımız olacak Abdullah Gül, ne de AKP’nin önde gelenleri; “Arkadaş sen bizim VIP’imizsin, ÇÖK’ümüzsün, sen mahkûm oldun, el âlem ne der, gel teslim ol, hapse gir, cezanı çek...” dedi.

32 gün oldu.

Adaletten kaçıyor.

Gelip teslim olmuyor. Dursun Uyar, YİMPAŞ adlı bir holding kurdu, Almanya’ya işçi olarak gitmiş 100 bin emekçi aileden, imamları da komisyona bağlayıp “Mark toplayıcısı yaparak” ve başta Abdullah Gül ile Abdülkadir Aksu olmak üzere iktidar partisinin pek çok bakanını da Almanya’da işçilerin katıldığı toplantılara konuk olarak çağırıp destek bularak yaklaşık 5 milyar Alman Markı topladı.

Paraları buharlaştırdı.

Alman adaleti Dursun Uyar’ın peşine düştü, o Türkiye’ye kaçtı. Bizim adalet onu yakalayıp Alman adaletine teslim etmeyince Interpol aracılığıyla “Difüzyonla” yakalanması kararı çıktı.

Yakalanmadı.

Türkiye’de yaşadı.

İki yıl sonra bizim yüksek mahkeme Yargıtay, “Allah’ı ve kutsal kitabı alet ederek işçileri nitelikli dolandırıcılıkla dolandırdığı için Dursun Uyar’ın hakkındaki 2 yıllık hapis kararını” onayladı.

***

Gidip teslim olmadı.

Adaletten kaçtı.

Adaletten kaçtığı günlerde iktidar partisi AKP, Ankara’da “Tayyip Erdoğan’ın gurur projesi” diye takdim ettiği, Hazine’den Partiler Yasası uyarınca ödenen 36 trilyon liraya mal olmuş çok lüks plaza-saray karışımı genel merkez binasının açılışını yaptı. Dursun Uyar, bu açılışa davet edilen çok önemli kişiler (AKP’nin VIP’leri) arasındaydı, 32 gün geçti.

Nedense yakalanmadı.

Yakalanmıyor.

Kaçıyor.

Başbakan ve AKP önde gelenleri de kendi VIP’lerini tutup kulağından getirip adalete teslim etmiyor.

***

Adalet için titizlenmiyorlar.

Askerler ise adalete titiz.

Deniz Kuvvetleri Komutanıydı. İlhami Erdil, 1 yıl hapis yedi. İçeride yatıyor.

Rütbeleri söküldü.

Emekli albaydı.

Haksız mal edindi.

Recep Yılmaz, 3 yıl yedi.

Hapiste yatıyor.

Rütbeleri söküldü.

Yüzbaşıydı. Rüşvet yedi.

Hüseyin Ceylan, 16 ay yedi. Hapse atıldı, yatıyor.

Rütbeleri söküldü.

Albaydı, rüşvet aldı.

Mustafa Özer, 5 yıl yedi.

Hapis yatıyor.

Rütbeleri söküldü.

Yüzbaşıydı, rüşvet aldı.

Gökhan Bayrı, 1 yıl yedi.

Hapis yatıyor.

Rütbeleri söküldü.

Dursun Uyar, Başbakan’ın VIP’iydi, AKP’nin ÇÖK’üydü, nitelikli dolandırıcılıktan bir yıl yedi, 32 gündür yakalanmadı; rütbeleriyle, unvanlarıyla, partidaşlarıyla adaletten kaçıyor. Birikimleri dolandırılan Almanya’daki işçilerin avukatı Acun Papakçı, “Dursun Uyar Özbekistan’a kaçacak” diye uyarı yapıyor.

Kaçıyor mu?

Kaçırılıyor mu?

ÖZÜR: Dünkü yazıda, sıcak hoppa paraya bir yılda ödenen faizi 45 milyon diye yazdım. 45 milyar YTL olması gerekirdi. Düzeltir özür dilerim.

DİĞER YENİ YAZILAR