Gazete Vatan Logo

Ne zamana kadar sürecek?

İstanbul beyaza büründü

Soğuk hava ve kar yağışı İstanbul'da etkili oluyor. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Kar yağışı ve poyraz nedeniyle İDO'nun bazı dış hat seferleri de iptal oldu.



Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Kütahya, Uşak, Afyon, Isparta, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Sivas, Ordu, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar, Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeydoğu, doğu bölgeler ile Akdeniz kıyı kesiminde güney ve güneybatı yönlerden orta, Marmara ve Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde (80-100 km/saat) esecek.

UYARILAR


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Kütahya, Uşak, Afyon, Isparta, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Sivas, Ordu, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve fırtına şeklinde (80-100 km/saat) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ve kara ulaşımında aksamalar, çatı uçması, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA



MARMARA: Çok bulutlu, Edirne dışında bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esecek.

EGE: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyılarda yağmur iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların Kütahya, Uşak ve Afyon çevresinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esecek.

AKDENİZ: Çok bulutlu, kıyıları aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimleri kar yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinde Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların, Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, kıyılarda karla karışık yağmur ve kar, iç kesimler ise aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışlar bölge genelinde kuvvetli olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların Ordu ve Tokat çevrelerinde öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin doğusunda gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Haberin Devamı