Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olurum Ve Emeklilik Yaşı Hesaplama Merkezi

Emeklilik planları yapanlar ne zaman emekli olurum diye soranlar, emeklilik yaşı hesaplama ve emeklilik tarihi öğrenmek için ne zaman emekli olurum merkezinde nasıl işlem yapacağını anlatıyoruz. SGK'dan ne zaman emekli olurum hesaplaması için haberimizi inceleyiniz....

Sigortalı olarak bir işte çalışan ve düzenli olarak prim ödemeleri yapılan bir kişinin emeklilik konusunda internet üzerinden bilgi alması mümkündür. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinden sunulan hizmetler sayesinde bu işlemlerin yapılması oldukça kolaydır. Ücretsiz bir şekilde sunulan bu hizmetlerden yararlanarak siz de emeklilik için durumunuzu sorgulayabilir ve öğrenebilirsiniz.

SSK GÜN SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

SSK HİZMET SORGULAMA

SSK SORGULAMA

Emeklilik Hesaplama

İnternet üzerinden bu emeklilik hesaplamanın yapılabilmesi için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hazırlanan ne zaman emekli olurum sayfasına giriş yapılmalıdır. Bu sayfada yer alan formdaki alanlara bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Bu bilgilerinizi girdikten sonra emeklilik hesaplamanız da yapılacaktır. Bunun için ilk olarak cinsiyetin seçilmesi gerekmektedir. Ardından ise kişinin doğum tarihi bilgileri gün, ay ve yıl olarak girilmelidir. Sonrasında ise hizmete başlama tarihi de yine gün, ay ve yıl olarak girilmelidir.

Haberin Devamı

Özellikle işe giriş tarihini doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Bu bilgilerinizi girdikten sonra malul ve ya erken yaşlanma gibi durumlarınız bulunuyorsa, formdaki ilgili alanlara bu bilgileri de girmeniz gerekmektedir. Sonrasında ise sigortanız ile ilgili prim bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Ne kadar priminizin olduğu, yurtdışı prim günleri gibi priminiz ile ilgili tüm detayları girmeniz gerekmektedir. Bu bilgiler arasında en çok dikkat etmeniz gereken, 3600 günün tamamlanma tarihidir. Bu tarihi doğru bir şekilde girmemeniz halinde hesaplamanız yanlış yapılacaktır. Bu şekilde hesaplamanızı kolayca yapabilirsiniz.

Hesaplamada Yanlış Bilgi Girme

Emeklilik hesaplama yaptığınız sırada, yanlış bir bilgi girmeniz halinde sistem tarafından yapılacak olan tarih hesaplaması yanlış olacaktır. Bu nedenle sorgulama sonrasında alacağınız bilgi de yanlış olacaktır. Bu nedenle doğru bilgileri girmeniz çok önemlidir.

Emeklilik Yaşı Hesaplama

Bu yapacağınız ne zaman emekli olurum sorgulaması sonucunda emekli olmanız için kaç yaşında olmanız gerektiğini de öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Tüm bunlar ile birlikte, emeklilik tarihi ve emeklilik hesaplamaları ile ilgili tüm işlemleri belirtilen adımları takip ederek sizler de yapabilirsiniz. Bu hesaplama yapıldığında primlerin sürekli ve düzenli olarak ödeneceği göz önünde bulundurulduğunu unutmamanız gerekmektedir. Bu sayede emekliliğiniz ile ilgili planlarınızı daha doğru bir şekilde yapabilirsiniz.