Gazete Vatan Logo

Ne zaman emekli olurum uygulamasını ile emeklilik tarihi nasıl hesaplanır?

Ne zaman emekli olurum hizmeti sayesinde tüm emeklilik bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Emeklilik prim gün sayısı ve erken emeklilik hakkında detaylı bilgiler haberimizde!

Ne zaman emekli olurum uygulamasını ile emeklilik tarihi nasıl hesaplanır?

Daima gelişen ileri teknolojik gelişmeler ile kendini her gün ilerleten dünya ve beraberinde getirdiği yenilikler hayatımıza büyük kolaylık sağlamıştır. Yoğun iş hayatımızda bizlerin dertlerine adeta derman olan internet teknolojisi sayesinde işlemlerimizi hiç ummadığımız kadar kolay, hiç tahmin etmediğimiz kadar kısa bir zaman dilimi içinde gerçekleştirebiliyoruz. İnternet sistemi sayesinde dünya modernize yaklaşmış çağdaşlaşma yolunda en büyük ve en güçlü adımını atmıştır. Dünya çapında ki bu gelişmelere ülkemiz hiçbir zaman geri kalmamış her alanda her şekilde internetin kullanımını desteklemiştir. Yani hayatımıza girişi ile internetin şuan ki kullanımı arasında gözle görülür bir fark vardır. Her türlü ihtiyacımızı gidermeye yarayan internet artık pek çok kamu işlemlerini başarıyla hallederek herkesin gözbebeği olmuş durumdadır. Kamusal işlemlerimizi daha kısa süre içinde gerçekleştirme imkânına sahip olduğumuz için bizlerin de her alanda interneti kullanması daha da kolayımıza gelmiştir. Yani aklınıza gelen her alanda internetin biz vatandaşlara sağlamış olduğu yararlardan büyük pratiklikle faydalanabilirsiniz. Hele ki son zamanlarda kullanılan internetin online hizmetleri her kuruluştaki işlemlerimizi halletmeye yarar bir biçimde oluşturulmuştur ve de bizim işimizi kısa bir süre zaman dilimi içinde gerçekleştirmemizi sağlar. Yalnızca tek bir alanda değil her alanda online hizmettin katkılarını görmek mümkündür. Yani bu yıl ilk kez internetten online üniversite kaydının bile online olarak yapıldığı ülkemizde kim bilir ilerleyen zamanda daha ne tür kolaylıklar sağlayacağı merak konusu olmuştur. Şimdi yazımızda online internet sisteminin sunduğu bir başka en önemli hizmetten bahsedeceğiz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kaç yıldır okuduk, çalıştık ve her birimiz ilgi alanlarımız olsun, gerçekleştirebileceğimiz işlemler doğrultusunda birer meslek sahibi olduk. Ama öyle ama böyle yaptığımız işlerden de memnun olduk. Ancak çok yorulduk. Yaşam mücadelesi vermek heryere koşturmak için kendimizi bile unuttuk çoğu zaman. Gelirler, giderler, faturalar, ödenmesi gereken krediler derken bizlere bu noktada çok fazla iş düşer. Bizler de şehrin gürültüsünden, işlerin çokluğundan ve yoğunluğundan kurtulacağız günü iple çekeriz. Her birimiz her ay düzenli olarak yaptığımız işe göre bir kurum ya da kuruluşa prim ücreti öderiz. SSK, BAĞ KUR, Emekli Sandığı olmak üzere gruplandırılan bu kuruluşlar düzenli olarak vatandaşlardan primleri almaktadır. Ödemiş olduğumuz bu primler sayesinde bizler karşılaşacağımız bir rahatsızlıkta ya da kaza da hastanede olan masraflarımızın ve eczaneden alacak olduğumuz ilaçlarda bizlere maddi açıdan yardımdı bulunur. Tutan masrafın belli bir bölümünü bu prim ödediğimiz kurum ve kuruluşlar karşılar. Bizlerde bu şekilde maddi açıdan sıkıntıya düşmeden kötü günlerimizi atlatmış oluruz. Sadece bununla da kalmaz aynı zamanda bizler doldurmamız gereken yaşı doldurduğumuzda artık çalışamayacak duruma geldiğimizde işten emekli olma hakkına da yine bu kurum ya da kuruluşlar sayesinde sahip olabiliyoruz.

Haberin Devamı

Bağlı olduğumuz kurumların hepsi de Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında toplanmıştır. Bizlerde çoğu zaman ne zaman emekli olabileceğimizi merak ederiz. Ancak bunun için kurumumuzun ilgili şube binasına gidip bu sorgulama işlemini yapmak hiçte kolay değildir. Bu kurumlarda işi olan bir tek bizler olmadığımız için mesai saatlerinde bu yerler bir hayli kalabalık olur. Bu kalabalıktan kurtulmak için hep ne zaman emekli olacağımız merakını erteleriz. Keşke ne zaman emekli olabileceğimizi öğrenmenin kısa bir yolu olsa diye düşünür dururuz. İşte tam da bu sırada aklınıza online uygulamalar gelmeli. E-Devlet adı altında sizler her türlü ortamda bu uygulamadan yararlanabilir, emekli olacağınız yaşı da kolayca öğrenebilirsiniz. Üzerinde T.C. kimlik numaranızın net bir şekilde yazılı olduğu kimlik kartınız ile PTT ye gidip ilgili görevliye e-Devlet şifresi almak istediğinizi söyleyiniz. Görevli memur sizden nüfus cüzdanınızı ve de 2 TL gibi bir ücret isteyecektir. Bu ücreti takdim ettikten sonra size kapalı bir zarf verecektir. İçerisinde yer alan şifre ile sisteme girişinizi yapabilirsiniz. E-devlet hizmet kapısı üzerinden ‘’Ne zaman emekli olurum ‘’ sayfasına gelip; bağlı olduğunuz kurumu işaretleyip, adınızı, sor adınızı, yaşınızı, doğum tarihinizi ve buna benzer bazı kimlik bilgilerinizi sisteme girdikten çok kısa bir süre içinde ne zaman emeli olacağınızı öğrenebilirsiniz. Her yerde dilediğiniz her saatte bu uygulamadan kolaylıkla yararlanabilir, emeklilik yaşınızın ne zaman geleceğini tek bir tuşla dakikalar içerisinde öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı