Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Erken Emeklilik Hesaplama

Erken emeklilik şartları için ne zaman emekli olurum hesaplamasını kullanarak şartları görüntüleyebilirsiniz. N e zaman emekli olurum hesaplama ve erken emeklilik şartları için haber üzerinden siz de bilgi sağlayabilirsiniz.

Emekli olma konusunda belli prosedürler belirlenmiştir. Kişilerin normal şartlar doğrultusunda ne zaman emekli olacağı belliyken, belirtilen süre öncesinde kişinin emekli olma durumunu oluşması erken emeklilik olarak kabul edilmektedir. Erken emeklilik için resmi olarak izlenecek yol belirlenmiştir. Eğer siz de erken emeklilik kapsamında bir durum yaşamışsanız, haberdeki adımlar sayesinde erken emeklilik işlemlerinizi yaparak ne zaman emekli olurum uygulaması ile erken emeklilik hesaplamasından yararlanabilirsiniz.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

SSK EMEKLİLİK HESAPLAMA

İş Kazası, Meslek Hastalığı ve İş Yeterliliği Kaybetme

Erken emeklilik için kişilerin iş yapabilme yeterliliği önemlidir. Eğer kişinin tekrar iş yapabilecek durumun bulunmuyorsa kişilerin erken emeklilik kapsamındaemekli olması mümkündür. Fakat bu tür durumlar için belirli şartlar bulunmaktadır. Öyle ki iş kazası geçiren biri için tüm sağlık ve iş kazası raporlarının SGK’ya gönderilmesi gerekmektedir. Üstelik iş kazasının üzerinden hemen tüm işlemlerin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle iş kazası geçiren bir kişi ve ilgili firma SGK üzerinden iş kazası işlemlerini yürütmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Kişilerin iş kazası gibi durumlarda iş yapma yeterliliğini kaybetmesi halinde, acil olmayan sağlık problemlerinde ilk olarak sevk talebinde bulunması gerekmektedir. Sevk talebi doğrultusunda kişi en yakın sağlık kurumuna sevki gerçekleşecektir. Gerçekleşen sevk sonrasında ise doktorlar tarafından kişinin sağlık kontrolü yapılacaktır. Sağlık kontrolü sonrasında hazırlanacak olan raporda, kişinin iş kaybı olduğu ve yaşanan sorun nedeniyle tekrar çalışmasının mümkün olmadığı belirtiliyorsa, kişinin erken emeklilik kapsamında emekli olması mümkün olmaktadır.

Belirtilen işlemler için ne zaman emekli olurum uygulamasından online olarak bilgi sağlayabilirsiniz. Onlineolarak sunulan hizmetler sayesinde erken bir şekilde emekli olacağınız için yaptığınız işlemler ile ilgili durum bilgisi alabilir ya da işlemler için başvurularda bulunabilirsiniz. Böylece online olarak da durumun yakından takip etme şansı bulunmaktadır.

Haberin Devamı