Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Erken Emeklilik Hesaplama

Erken emeklilik hesaplama işlemlerinde ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilirsiniz. Erken emeklilik için online bilgi almak ve emeklilik hesaplama işlemleri için ne zaman emekli olurum haberimize bakınız.

SGK üzerinden kişilerin emekli olabilmesi için çalıştığı iş yeri tarafından prim ödemeleri yapılmaktadır. Yapılan prim ödemeleri doğrultusunda kişilerin emekli olabilmesi mümkün olurken, prim ödemelerinin eksiksiz yapılması gerekmektedir. Böylece daha erken sürede emekli olunabilmesi mümkündür. Sigorta takibi yaparak herhangi bir aksaklık yaşanmasını önleyebilirsiniz. Ayrıca ne zaman emekli olurum uygulaması ile emeklilik tarihi ve emeklilik yaş bilgilerini öğrenebilirsiniz.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK EMEKLİLİK HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Sigorta takibini yapmanız için SGK tarafından sunulan sigorta hizmetlerinden yararlanmanız gerekmektedir. Böylece alacağınızhizmet dökümü ile birlikte olabileceğiniz erken emeklilik için ne zaman emekli olurum sorgulaması yapabilirsiniz. Eğer sigorta prim ödemeleriniz düzenli olarak ödenmiyorsa, yapacağınız işlemler ile birlikte iş vereniniz tarafından ay geçirmeden ödemelerinizin yapılmasını sağlayabilirsiniz. Böylece çalıştığınız her gün sigortanıza eklenerek, emeklilik konusunda gecikme yaşanmasını önleyebilir ve erken emeklilik için bir adım atabilirsiniz.

Haberin Devamı

Erken emeklilik konusunda normal şartlarda yapabileceğiniz diğer bir işlem ise prim borçlanmasıdır. Prim haricinde diğer tüm emeklilik şartların sağlayan kişiler, prim borçlanması ile birlikte emekli olabilmesi için gerekli olan primleri borçlanma yolu ile alabilmektedir. Bu seçenekte, prim borçlanmasına gidecek olan erkekler askerlik için, kadınlar ise doğum dönemleri için borçlanma yapabilmektedir. Böylece eksik primlerin tamamlanması ile birlikte normal emeklilik şartlarına göre erken emeklilik imkanı doğmaktadır. Bu nedenle normal şartlara göre daha erken emeklilik işlerini başlatmak isteyenlerin borçlanma seçeneğini de düşünmesi gerekmektedir.

Erken emeklilik konusunda normal dışı durumlar ise meslek hastalığına yakalanmak ya da çalışan iş yerinde iş kazası yaşamaktır. Çalıştığı meslek nedeniyle bir hastalığa yakalanan kişilerin hastalıkları meslek hastalığı olarak adlandırılmaktadır. Bu bakımdan iş nedeniyle hasta olan kişiler emeklilik tarihi beklenmeden SGK tarafından emekliye ayrılabilmekte ve kişi erken emeklilik avantajından yararlanmaktadır.

Haberin Devamı

İş kazasında ise kişilerin çalıştığı işi ile ilgili bir iş yaparken kaza geçirmesi gerekmektedir. Geçirilen kaza sonrasında tekrar eskisi gibi çalışma yeterliliğine sahip olamayan kişiler, erken emeklilik ile emekli olmaktadır.