Gazete Vatan Logo

Ne zaman emekli olurum uygulaması ile emeklilik günü sorgulama!

Ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak emeklilik gününüzü sorgulayabilirsiniz. Böylelikle ne zaman emekli olacağınız tarihi önceden öğrenmiş olacaksınız. Ayrıntıları haberimizde.

Ne zaman emekli olurum uygulaması ile emeklilik günü sorgulama!

Yaşamış olduğumuz her gün bir önceki günden daha bilinçli ve daha ilerleyen, gelişen bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Bu bilinçlilik ve bu ilerleyişte ki en önemli etken olarak dünya çapında kendini yenileyen internet teknolojisi sebep olarak gösterilebilir. Dünya platformu üzerinde yer alan uygulamalar sayesinde bizler büyük kolaylık yaşamış hayatımızı teknolojik gelişmelere göre yönlendirmişizdir. Ülkemizde bu ilerleyiş ve modernize olmuş sistemden uzaklaşmamış her türlü alanda kendini yenilemeye ve ilerletmeye özen göstermiştir. Her türlü alanda yeniliğe imza atan ülkemiz teknolojik gelişmelerle biz daha modern bir devlet yolunda hızla ilerlemiş durumda oluruz. Dünya çapında yapılan modern gelişmiş teknolojiyi ülkemiz yakından takip etmiş, bu ilerleyiş ve de gelişime ayak uydurmuştur. Bu uyum sağladığımız modern teknoloji bizlere büyük katkıları da olmuştur. İnternetin yaşamımızdaki yeri ve önemi yadsınamaz ölçüde büyüktür.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Aklınıza gelebilecek her alanda bu ilerleyen teknolojinin sunduğu olanaklardan yararlanmaktayız. Eğitim, sosyal, sağlık, trafik gibi hemen hemen her türlü alanda kendini gösteren internet teknolojisi sayesinde büyük yarar sağlamaktayız. Bu ileri teknolojisi sayesinde önemli işlemlerimizi dahi internet aracılığı ile yapabilmekteyiz. İnternet platformu üzerinden online olarak gördüğümüz işlemler gün ve gün artarak çoğalmaktadır. Birden fazla kurum ve kuruluşlarda biz vatandaşlara kolaylık sağlamak amacı ile kamu işlemlerini internet aracılığı ile halletme imkânı sağlamıştır. Online olarak hizmet veren kuruluşlar biz vatandaşlar tarafından oldukça büyük rağbet görmektedir. Aktif biçimde kullanıldığının farkında olduğumuz içinde kurum ve kuruluşlar bunun farkındadır ve online olarak işlem veren hizmetlerin sayısını arttırmıştır. Aktif biçimde kullanılan uygulamalardan biri olan Sosyal Güvenlik Kurumu kullanıcı sayısı oldukça fazladır. Vatandaşlarımız günümüzde yer alan online sistemlerden yararlanarak tüm sigorta işlemlerini hiç vakit kaybetmeden sıra bekleme çilesi çekmeden yalnızca birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilirler. Bu hizmetleri en yoğun olarak kuruluşlardan biridir zaten Sosyal Güvenlik Kurumu. İnternet sistemi üzerinden geniş bir hizmet ağı sağlayan kuruluşlardan yararlanmak için bazı istenilenleri yerine getirmeniz yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında en çok kullanılan uygulama ise ne zaman emekli olurum uygulamasıdır. Bu hizmet sayesinde vatandaşlar prim borçlarını ödeyip doldurmaları gereken yaşı doldurduktan sonra ne zaman emekli olacaklarını merak ederler. Bunu hesaplamak zordur. Ancak bu bilgiye ulaşmaları için hangi kuruma bağlı iseler oraya gitmeleri gerekir. Bu da haliyle zor ve uğraştırıcıdır. Bu sebeple internetten bu işlemi yapmak daha da kolaydır. İnternete erişim sağladıkları takdirde yalnızca birkaç aşamayı tamamlayıp bu sistemden büyük kolaylıkla yararlanabilirler.

Haberin Devamı

Öncelikle en yakınlarında bulunan merkez bir PTT şubesine başvurmaları gerekir. Sıra alıp işlem yapabilmek için kendilerine sıra geldiğinde ilgili görevli memura e-Devlet şifresi almak istediklerini beyan etmeliler. Bu işlemden sonra ise T.C. kimlik numaralarını ilgili görevliye teslim edip çok kısa bir zaman dilimi içinde e-Devlet sisteme giriş şifrelerini elde edebilirler. Sonrasında 2 TT işlem ücretini memura teslim etmeleri gerekir. İnternete erişim sağladıktan hemen sonra e-Devlet hizmet kapısı üzerinden ana sayfaya giriş yapmaları gerekir. T.C. kimlik numaraları ve almış oldukları şifre ile giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede bulunan e-Hizmetler bölümüne tıklayıp Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında Ne Zaman Emekli olurum alt başlığına tıklamalılar.

Sonrasında ise sorgulama yaapbilmek için gerekli olan sigorta bilgilerini vatandaşlar tarafından e-Devlet sistemi içerisinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 4A hizmetlerinden hizmet bilgisi ekranından büyük bir kolaylıkla SSK sigorta sorgulama işlemleri ile öğrenebilmektedirler. Bu şekilde yapılan emeklilik sorgulaması ile en kesin ve en doğru sonuçlara ulaşabilmek çok daha pratiktir. Bu kapsamda vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu’nun içerisinde yer alan cinsiyet, maluliyet durumu, erken yaşlanma durumu, doğum tarihi, çalışma hayatlarına başlama tarihini gibi kişisel temel bilgileri sistemde ki ilgili yerlere doğru bir şekilde girmeleri gerekir. Ayrıca da SSK prim ödenen gün sayısı ve 3600 günü doldurdukları tarih bilgilerini eksiksiz bir şekilde sisteme girmelidirler. Bu alanda yapılan girişler ile erken emeklilik durumu hakkında bilgi alabilme olanağı bulmuş olmaktadırlar. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online bir şekilde gerçekleştirmiş olduğu bu uygulama sayesinde normal emeklilik ve erken emeklilik olmak üzere iki farklı türde hesaplama sonucu karşılarına çıkmış durumda olacaktır.

Haberin Devamı