Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle 4A–4B–4C Emeklilik Hesaplama İşlemleri

Ne zaman emekli olurum ile emeklilik tarihiniz bir tık uzağınızda. Ne zaman emekli olurum sorgulaması yapmak ve emeklilik yaşı bilgilerini öğrenmek için haberdeki adımları takip edebilirsiniz.

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle 4A–4B–4C Emeklilik Hesaplama İşlemleri

Çalışan sigortalı vatandaşların çalıştıkları dönemlerde prim ödemeleri ile birlikte, emekliliği mümkün hale gelmektedir. Düzenli bir şekilde ödenen primler sayesinde kişiler hem çalıştıkları dönemde sigortanın avantajlarından yararlanabilmekte hem de emekli olarak emekli maaşı alabilmektedir. Emeklilik ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşların online olarak sunulan hizmetlerden sadece birisi olan ne zaman emekli olurum sorgulaması ile birlikte emeklilik tarihini öğrenebilmesi oldukça kolaydır.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

İnternet üzerinden giriş yapacağınız ne zaman emekli olurum uygulaması ile birlikte, hangi yılın hangi ayında emekli olacağınız uygulama tarafından hesaplanmaktadır. Emeklilik tarihinizi belirtilen şekilde öğrenmek için ilk olarak sorgulama sayfasında sizden istenen bilgileri girmeniz gerekmektedir. Gireceğiniz bilgiler doğrultusunda sistem tarafından hesaplama yapılarak tarih çıkartılacaktır. Açılan yeni sayfa üzerinden emeklilik tarihinizi görebilirsiniz. Emeklilik tarihinizin yanında eksik prim bilginiz ve hangi yaşa gelince emekli olacağınız da yayınlanacaktır.

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olurum sorgulama sayfasında yer alan tüm alanları dikkat bir şekilde incelemeniz ve size uygun olan tüm bilgileri ilgili alanlara girmeniz gerekir. Prim bilgileri, doğum tarihi ve SSK işe giriş tarihi gibi detayları girebileceğiniz bilgiler ile birlikte, en doğru emeklilik tarihinizi öğrenebilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum sorgulaması sırasında yapacağınız hatalar, yanlış bilgi almanızı sağlayacaktır. Sistem tarafından beli kurallara göre yapılan emeklilik hesaplamasında herhangi bir hata olmasa da özellikle yanlış prim bilgileri sisteme girmeniz ile birlikte, emeklilik tarihiniz de prim bilgilerine göre hesaplanacağı için yanlış olacaktır. Bu nedenle de emeklilik hesaplamanızda yapacağınız işlemlere ve gireceğiniz bilgilere dikkat etmeniz çok daha yararlı olacaktır. Online olarak yapabileceğiniz ne zaman emekli olurum üstelik tüm sigortalı vatandaşlara yöneliktir. BAĞKUR gibi diğer sigorta türleri için özel olarak hazırlanan sayfalara giriş yapmanız yeterlidir.

Haberin Devamı