Gazete Vatan Logo

Ne zaman emekli olurum internetten hesapla!

İnternet üzerinden ne zaman emekli olurum sorgulamalarını yaparak emeklilik tarihinizi hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu haberimizde ne zaman emekli olurum uygulamalarının nasıl kullanıldığını ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında detayları anlattık.

Ne zaman emekli olurum internetten hesapla!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile birlikte artık çok daha pratik bir şekilde sigorta işlemlerini internet kolaylığında gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte artık dünyanın her yerinde internetin daha yaygın bir kullanıma ulaşması sonucunda hayatın her alanında aktif olarak kullanılıyor. Dijital teknoloji ile birlikte artık kamu kurumları tarafından da internet altyapısı aktif olarak kullanılmaya başlandı. Özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital internet teknolojilerini aktif olarak kullanıyor olması ile birlikte artık ne zaman emekli olurum gibi işlemleri çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte çok daha pratik bir şekilde internete erişim sağlanabiliyor olması internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun tüm online hizmet uygulamalarının aktif olarak kullanılmasına yol açıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Türkiye’de internet teknolojisini en aktif şekilde kullanan kamu kurumlarının başında kendisine yer bulan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması, sigorta mükelleflerinin emekliliklerine ilişkin en çok merak ettikleri konularda ayrıntılı bilgiler alabilmesi açısından oldukça önemli bir avantaj ve kolaylık sağlıyor. Dijital platform üzerinde yer alan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK emeklilik şartları emeklilik yaşı, emeklilik hizmet süresi ve emeklilik SSK prim ödeme gün sayısı gibi maddelere göre emekliliğe kalan gün, yaş ve hizmet süresi durumunu güncel ve ayrıntılı olarak görüntüleyebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması vatandaşların en çok kullandığı SGK online hizmet uygulamalarının başında yer alıyor.

SSK sigortasına özel olarak belirlemiş olduğu emeklilik şartlarını yerine getiren SSK sigortalısı yaşlılık döneminde emekli olarak sigortalılıkları süresince var olan sosyal haklarını ve ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanabilme haklarını devam ettirebilme imkanına sahip olabiliyor. Ayrıca emeklilik döneminde SSK emekli aylığı gibi önemli bir gelir elde edebilme imkanına da sahip olarak, emekliliklerinde çok daha yüksek konfora sahip olan bir yaşlılık geçirebiliyor. Ancak tüm bunlar için SSK sigortalısının Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan SSK emeklilik şartlarını yerine getirmesi gerekiyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu emeklilik uygulaması içerisinde SSK sigortalısı erken emeklilik şartlarına göre de emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Özellikle de 3600 günden emeklilik durumunu da bu uygulama üzerinden öğrenerek, gerekli olan işlemleri en doğru şekilde gerçekleştirebilme ve bu emeklilik hakkından da yararlanabilme fırsatına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulamasına ise uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresinden kolayca erişim sağlanabiliyor. Bu uygulama ekranında SSK sigortalısı kendisinden istenen kişisel sigorta bilgilerinin girişini hatasız ve eksiksiz olarak girmekle yükümlüdür. Dijital platform üzerinde yer alan bu SGK hizmet sayfasında SSK sigortalısından talep edilen bilgiler ise öncelikle cinsiyet, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, malul durumu ve erken yaşlanma durumu şeklinde sıralanırken. Alt kısımdaki ikinci bölümde ise SSK sigortalısından SSK prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik/sanatçı gün sayısı, fiili gün sayısı, yurtdışı gün sayısı ve 3600 günü doldurduğu tarih bilgilerinin eksiksiz ve hatasız olarak girmeleri isteniyor. Aksi halde bu sayfada yapacağı sorgulama işleminin sonucunu hatalı olarak alacak ve özellikle de kariyer planlamalarını emekliliklerine göre yapmalarından dolayı son derece önemli mağduriyetler ile karşı karşıya kalabilecektir.

Haberin Devamı

En doğru sonuca ulaşabilmek için SSK sigortalısı ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde kendisinden talep edilen sigorta bilgilerinin en güncel halini yine internette bulunan e-Devlet sistemindeki SGK sigorta sorgulama ekranından alacağı güncel sigorta verilerinin girişini yaparak, işlemi gerçekleştirmesi tavsiye ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde en doğru sonucu alabilmektedirler. Ancak SSK sigortalısının Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu emeklilik ekranında dikkat etmesi gereken bu konunun dışında da bazı önemli noktalar bulunuyor ki bunların başında kesinlikle SGK’ nın emeklilik başvurularında sadece kendi sisteminde bulunan sigorta bilgilerini kullandığıdır. Bu yüzden alınan sonuçları yüksek düzeyde doğruluk payı ile dikkate almak, SSK sigortalısı için çok daha ideal bir durum olacaktır.

Haberin Devamı