Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olurum İle Erken Emeklilik Hesaplama Ve Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?

Ne zaman emekli olurum uygulaması ile erken emeklilik hesaplama yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum ve emeklilikte ne kadar emekli maaşı alacağınıza ilişkin detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Vatandaşların emekli olma konusundaki durumu devlet tarafından yapılan düzenlemeler ile belirlenmiş durumdadır. Bu kapsamdaemekli olmak isteyen vatandaşların ilgili kriterlere bakarak emekliliği hakkında bilgi alması mümkündür. Bu konuda SGK tarafından sunulan ne zaman emekli olurum uygulama hizmetleri ile erken emeklilik başta olmak üzere emeklilik konularında bilgi alınması mümkündür. Ne zaman emekli olurum uygulaması kullanılarak gerekli sigorta bilgileri ile emeklilik yaşı ve tarihine dair hesaplama yapılabilmektedir.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ

NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM HESAPLAMA

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplama Erken Emeklilik Borçlanma İşlemleri

Erken emeklilik vatandaşların normal emekli olma tarihinden önce emekli olmasını ifadeetmektedir. Erken emeklilik için kişilerin kendilerinin işlem yapması mümkün olmadığı gibi iş yerindeki iş ile ilgili durumlar, erken emeklilik yolunu açabilmektedir. Özellikle iş hastalığına yakalanma ya da iş kazası gibi durumlarda SGK erken emeklilik imkanı sağlayabilmektedir. Erken emeklilik konusunda vatandaşların yapabileceği tek işlem, borçlanma yoluna gidilmesidir. Askerlik ya da doğum borçlanması ilebirlikteerken emeklilik mümkün olabilmektedir.

Haberin Devamı

Fakat erken emeklilik denilse de bu noktada sadece prim tamamlamak için eksik olan günlerin tamamlanması ile gerçekleştiği için son derece kısa bir süreyi kapsamaktadır. Kişilerin asker ve doğumdaki sürelerine bağlı olarak eksik günler tamamlanabilmektedir. Borçlanma detaylarını öğrenebilmeleri için sigortalıların öncelikle hizmet sorgulama yaparak gerekli bilgileri aldıktan sonra ne zaman emekli olurum hesaplaması gerekmektedir. Bu sayede girilen verilerle sigortalının ne kadar süre borçlanması gerektiği öğrenilebilir. Ayrıca normal şartlarda ne zaman emekli olacağınıda öğrenmiş olacaktır.

Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?

Vatandaşların emeklilik ile ilgili bilgi almasının arından emeklilik döneminin başladığı tarihten itibaren kendilerine bağlanacak olan maaşlar hakkında da bilgi alması mümkündür. Bu konuda bilgi almak ve işlem yapmak isteyen vatandaşları ne kadar emekli maaşı alırım hesaplamasını yapması gerekmektedir. Ne kadar emekli maaşı alırım uygulaması, ne kadar maaş alacağınızı merak eden ve hesaplama yapmak isteyen kişiler için SGK tarafından oluşturulmuş olan bir uygulamadır. Bu kapsamda çalışan ve sigortalı olan tüm vatandaşların sigorta hesaplarındaki prim ödemeleri kapsamında emeklilik sonrasında ne kadar maaş alacağınızı öğrenmesi mümkündür. Bunun için ne kadar emekli maaşı alırım sayfasına giriş yapılarak kimlik bilgilerinin girilmesi yeterlidir. Ardından tüm işlemler sistem tarafından hesaplanacak ve sorgulama yapan kişiye sunulacaktır.

Haberin Devamı