Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olurum İle Emeklilik Yaşı Hesaplama Ve Emekli Maaş Sorgulama

Ne zaman emekli olacaksınız? Emeklilik yaşı hesaplama hizmeti, emeklilik yaşınızı öğrenmeniz için sunulmuştur. Ne zaman emekli olurum hesaplama üzerinden sizler de emeklilik yaşı hesaplama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Ne Zaman Emekli Olurum İle Emeklilik Yaşı Hesaplama Ve Emekli Maaş Sorgulama

SGK üzerinden yapılacak olan hizmet ödemeleri sonrasında kişilerin emekli olması mümkün olurken, bu emeklilik dönemi için kişilerin önceden hesaplama yaparak bilgi alması mümkündür. Bu durumda da vatandaşların yine SGK hizmetlerinden yararlanması gerekmektedir. SGK, kişilerin hangi yaşa gelince, ne kadar çalışınca emekli olabileceğinin hesaplanması için bir form oluşturarak kullanıma sunmuştur. Ne zaman emekli olurum adı verilen uygulama üzerinden yapacağınız işlemler ile birlikte sizler de emeklilik yaşı hesaplama işlemlerinizi yapabilir ve ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz. Emeklilik yaşı hesaplama için sorun yaşayan vatandaşlar haberdeki adımlar ile birlikte kolay bir şekilde işlemlerini yapabilecektir.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ

NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM HESAPLAMA

EMEKLİLİK HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK SORGULAMA

Emeklilik Yaşı Hesaplama

Emeklilik yaşı hesaplama için ilk olarak ne zaman emekli olurum uygulama sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Sayfaya giriş yaptıktan sonra sayfada yer alan formun doldurulması zorunludur. Formdaki bilgileri kendi bilgilerinize göre doldurduktan sonra sistem tarafından emeklilik yaşı hesaplama işlemleri otomatik olarak yapılacaktır. İşlemler bittiğinde ise sistem sonuçları sorgulamayı yapan vatandaş ile paylaşacaktır. Emeklilik yaşı hesaplama doğrultusunda yapacağınız bu işlemler sonrasında, ne zaman emekli olacağınız, kaç yaşında emekli olacağınız ve kaç gün daha çalışmanız gerektiği detaylı bir rapor şeklinde belirtilecektir.

Haberin Devamı

Emekli Maaş Sorgulama

Emeklilik yaşı hesaplama işlemlerini belirterek yapacağınız gibi alacağınız emekli maaşı için de sorgulama yapabilirsiniz. Emeklilik yaşı hesaplama işleminde olduğu gibi bunun için de özel bir sayfa oluşturulmuş durumdadır. Sayfaya giriş yaptıktan sonra yine bir form karşınıza çıkacaktır. Formu doldurmanız ile birlikte ise sistem tarafından emekli olduktan sonra ne kadar emekli maaşı alacağınız hesaplanarak bilginize sunulacaktır.

Bu doğrultuda ne zaman emekli olacağınızı öğrendikten sonra ilgili dönem sonrasında hesabınıza ne kadar para yatacağını da kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı