Gazete Vatan Logo

Ne zaman emekli olurum hizmeti ve tüm emeklilik hesaplamaları burada!

Ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak hangi tarihte, hangi yaşta emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz. Bu uygulamayı nasıl kullanacaksınız? Detayları haberimizde.

Ne zaman emekli olurum hizmeti ve tüm emeklilik hesaplamaları burada!

Bir gün emekli olmanın hayali ile çalışır ve yeteri kadar prim yatırdıktan sonra ise emekli olmaya hak kazanırsınız. Emekli olmak içinse en önemli bilgi hangi kuruma bağlı olarak prim yatırdınız bilgisidir. Sizde emeklilik için hangi kuruma prim yatırmış iseniz bu kurum üzerinden ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz. biz sizlere bu bölümde ne zaman emekli olurum uygulamasından nasıl yararlanılacağını anlatacağız. Bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Ne Zaman Emekli Olurum ?

Biz sizler ilk olarak bu bölümde ne zaman emekli olacağınızı nasıl hesaplayaacağınızı anlatacağız. Sizde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak için aşağıda yer alan adımları izleyebilirsiniz. Sizde ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek istiyorsanız aşağıda yer alana bilgilerden yararlanabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum sorusuna cevap arıyorsanız aşağıda kurum kurum yer alan bölümde nasıl sorgulama yapaacağınızı anlatacağız. Eğer SSK’ ya bağlı iseni 4A, BAĞ-KUR’ a bağlı iseni 4B ve Emekli Sandığı’ na bağlı iseni 4C ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK’ Yani 4A’ ya Bağlı Olarak Ne Zaman Emekli Olurum ?

Sizde SSK’ ya yani 4A’ ya bağlı olarak prim yatırmış ve ne zaman emekli olacağınızı merak ediyorsanız ilk olarak http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Bundan sonraki adımda ise karşınıza çıkacak olan sayfada 4A ne zaman emekli olurum sayfası karşınıza çıkacaktır.

Daha sonra ise bu sayfada yer alan “ doğum tarihi “ , “ işe giriş tarihi “, “ ilk tescil tarihi “ ve “ prim günleri “ yazan alanları eksiksiz bir şekilde doldurunuz.

Tüm bu işlemleri eksiksiz olarak yaptıktan sonra artık sizde SSK yani 4A ne zaman emekli olurum hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

BAĞ-KUR yani 4B Ne Zaman Emekli Olurum ?

Sizde BAĞ-KUR yani 4B ne zaman emekli olurum uygulamasından yararlanmak istiyorsanız ilk olarak http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Haberin Devamı

Bundan sonraki adımda ise karşınızda çıkacak olan sayfada 4B ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmanız gerekmektedir.

Bu bölüme giriş yaptıktan sonra bir sonraki adımda ise yapmanız gereken ise sizden istenilen bilgileri eksiksiz olarak ilgili alanlara girmeniz gerekmektedir. Sizden istenilen bilgiler ise “ emeklilik türü “, “ cinsiyet “, “ doğum tarihi “, “ maluliyet durumu “, “ maluliyet derecesi “, “ erken yaşlanma “ ve var ise “ bakıma muhtaç malül çocuk “ bilgileridir bu bilgileri ilgili alanlara girmeniz gerekmektedir.

Yukarıda yer alan işlemleri eksiksiz olarak yerine getirdikten sonra ise artık son olarak “ tamam “ butonuna basarak sorgulama işlemini yerine getirmiş olursunuz.

Emekli Sandığı yani 4C Ne Zaman Emekli Olurum ?

Emekli Sandığı yani 4C ne zaman emekli olurum işlemini yerine getirmek için ilk olarak yapmanız gereken http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapmak olacaktır. Bundan sonra adımda ise açılacak olan sayfada yapmanız gereken 4C ne zaman emekli olurum başlığını bulmak olacaktır. Bu başlığa tıklayınız.

Haberin Devamı

Daha sonra ise yani bir sonraki adımda ilgili alanlara “ doğum tarihi “, “ cinsiyet “ ve “ hizmete başlangıç ve bitiş tarihini ilgili alanlara giriniz. Bu işlemi de yerine getirdikten sonra son olarak tamam butonuna basarak sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Erken Emeklilik

Bazı durumlarda emeklilik için tam gün prim yatırmanıza gerek kalmadan emekli olmaya hak kazanırsınız. Bu duruma erken emeklili denmektedir. Sizde erken emeklilik hakkında bilgi sahibi olmak ve bu konu hakkında kesin bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz biz sizlere şimdi erken emeklilik hakkında bilgi vereceğiz. erken emekli olmanın bir yolu malulen emekliliktir şimdi sizlere malulen emeklilik için aranan şartların ne olduğunu anlatacağız. Bu şartlar şu şekildedir ;

En az 10 yıl sigortalı olarak çalışmış olmak

1800 gün prim yatırmış olmak ya da % 60 üzerinden bir çalışma engeli olduğunu raporla kanıtlamak

Haberin Devamı

Bunun yanında rapor aldığı zaman % 59 çalışma engeli olan birinin rahatsızlığı artmış ve % 60 ‘ ın üzerine çıkmışsa bu kişilerde malulen emeklilikten yararlanabilirler.

Vergi İndirim Hakkı İle Erken Emeklilik

Vergi indirim hakkın ile erken emekli olmak içinde bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu şartlar ise şu şekildedir ;

İş hayatına engelli olarak başlamamış ve malulen emekli olamayan kişilerin çalışma gücü kaybı oranı raporlarda % 59’ un altında olmalıdır.

SGK kanununa göre vergi indirim hakkı ile emekli olamaya hak kazana kişiler gün ve prim şartlarını yerine getirdikten sonra tekrar rapor almaları gerekmektedir. Bu raporda ise eğer çalışma gücü kaybınız % 40 ve üzeri ise vergi indirmi ile erkem emekli olabilirsiniz.