Gazete Vatan Logo

Ne zaman emekli olurum hizmeti ve tüm emeklilik hesaplamaları burada!

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik yaşınızı kolayca öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm ayrıntılar haberimizde!

Ne zaman emekli olurum hizmeti ve tüm emeklilik hesaplamaları burada!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hazırlayıp koordine etmiş olduğu Ne Zaman Emekli Olurum uygulaması, henüz emekliye ayrılmamış ve çalışma yaşamına devam eden vatandaşların kullanmayı tercih ettiği bir uygulamadır. Ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak vatandaşlar, emekli olabilecekleri tarihi tahmini olarak gerçeğe en yakın şekilde öğrenebilmektedirler. Bir Sosyal Güvenlik Kurumu çalışması olan ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak emekli olunacak tarihi, ister internet aracılığı ile isterseniz de ilgili SGK birimine bizzat başvuru yaparak öğrenebilmeniz mümkün olacaktır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

İnsanların çok daha kolay bir şekilde internete erişim sağlayabilmekte olduğu modern çağda, kamu kurumları tarafından yoğun olarak kullanılan internet sayesinde hizmetler çok daha çağdaş ve çok daha modern bir şekilde insanlara ulaştırılabiliyor. Özellikle de günümüz modern çağında insanların çok daha kolay ve çok daha pratik bir şekilde kamu kurumları ile olan işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olan modern internet teknolojisi sayesinde artık vatandaşlar, dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumu online hizmetlerine yoğun şekilde ilgi gösteriyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumları arasında özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu öne çıkıyor. Özellikle de 2006 yılında Türkiye’deki sigorta hizmetlerinin daha modern ve daha çağdaş standartlarda sigorta mükelleflerine sunulabilmesi amacı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu’nda sunulan pek çok sigorta işleminde internet teknolojisi temel olarak kullanılıyor. Böylelikle sigorta mükellefleri artık internete erişim sağlayabildiği her yerden kolay bir şekilde sigorta işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasında yer alanonline hizmetler menüsünde sigorta mükellefleri tarafından en çok kullanılan hizmetlerin başında gelen ne zaman emekli olurum uygulaması ile sigorta mükellefleri emekliliklerine ilişkin olarak önceden hesaplama yapabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemine türkiye.gov.tr adresinden kolay bir şekilde erişim sağlayabilen sigorta mükellefleri ne zaman emekli olabileceklerini güvenli bir şekilde öğrenebilme fırsatı sunuyor. Dijital platformda güvenli bir sanal devlet portalı olarak hizmet veren e-Devlet sisteminden son derece pratik bir şekilde kamu kurumlarıyla olan işlemlerini yapabilme fırsatı sunuyor. Sanal devlet portalı olarak hizmet veren e-Devlet sistemi içerisinde sigorta mükellefleri ne zaman emekli olabilecekleri bilgisine sisteme giriş yaparak ulaşabiliyor. Kamu kurumlarının e-Devlet sistemi üzerinde yer alan online hizmetlerinden yararlanabilmek için diğer tüm hizmetlerde olduğu gibi sisteme giriş yapılması gerekiyor. Sisteme giriş yapmak için ise sigorta mükelleflerini e-Devlet şifresine, mobil imzaya veya elektronik imzaya sahip olması gerekiyor. Sigorta mükellefleri en çok e-Devlet şifresi ile giriş yöntemini kullanırken, herhangi bir PTT şubesinden kolay bir şekilde temin edilebiliyor. Sisteme T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapan sigorta mükellefleri e-hizmetler sayfasındaki SGK’ nın normal şartlarda ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak, emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebiliyor.

Haberin Devamı