Gazete Vatan Logo

Ne zaman emekli olurum hesaplaması memurlar için yapılıyor mu?

Ne zaman emekli olabilirim uygulamasını Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak çalışan herkes kullanabilir ve emeklilik yaşını öğrenebilir. Bu uygulamayı nasıl kullanacağınıza haberimizden erişebilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum hesaplaması memurlar için yapılıyor mu?

Vatandaşlarda tarafından en çok merak edilen bir konu olan ne zaman emekli olurum uygulaması artık internet sistemi üzerinden oldukça kolay ve de pratik bir şekilde yapılmaya başlanmıştır. İnternetten yapılan bu uygulama sayesinde bizde büyük rahatlık sağlamış oluruz. Çünkü diğer türlü olarak Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan biz vatandaşlar kurumun binasına gitmemiz gerekirdi. Artık internet üzerinden yapılacak olan bu işlemle evden de yapabiliriz. Sıra beklemeden kurum binasına gitmeye gerek kalmadan daha kısa bir zaman dilimi içerisinde bu işlemimizi yapabiliriz. Tüm günümüzü bu basit işlem için ayırmamıza gerek kalmadan yalnızca dakikalar içinde ne zaman emekli olabileceğimizi hesaplatabiliriz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bizler oldukça küçük yaşlarda çalışma hayatına başlamaya özen göstermişizdir. Çünkü ne kadar erken iş hayatına atıldık o kadar erken sigortamız başlamıştır. Erken sigortaya giriş de bizlere pek çok çeşitli imkânlardan yararlanabiliriz. En küçük bir örneğini vermek gerekirse bizler sosyal sigortamızı sağladıktan sonra hastanelerde muayene olabiliriz. Ansızın bir hastalıkta ya da kaza da hastaneye olan masraflarımızın belli bir miktarda olan kısımını bu şekilde bizler ödemeyebiliriz. Çünkü bağlı olduğumuz kurum bizlerin bu hastane masrafının belli bir orandaki kısmını karşılayacaktır. Eczanelerde olan ilaç alınımında da yine aynı şekilde bizler daha az bir ücret öderiz. Bu avantajlara sahip olabilmek için de bizlerin yapması gereken tek şey prim ücretlerini zamanı geçmeden düzenli bir şekilde her ay eksiksiz olarak yatırmasıdır. Bu prim ücretlerini eksiksiz ve de tam olarak yatıran vatandaşlar bu hizmetlerden kolaylıkla yararlanabilmektedir. Üstelik yalnızca bunlarla kalmayıp vatandaşlara emekli olabilme hakkı da buradan doğar. Doldurması gereken yaşı doldurup ödenmesi gereken ücreti vatandaşlar ödedikleri takdirde belli bir zaman da emekli olabilmeye hak kazanırlar. Ülkemizde her vatandaş emekli olma hakkına bu koşullar altında sahiptir. Her vatadandaş emekli olmak için bu koşulları da yerine getirir. İşe başladıktan çok kısa bir süre içinde de bir sağlık sigortası kurumuna kaydını yaptırır. Vatandaşlar olarak bizlerin en doğal haklarından bir diğeri de ne zaman emekli olacağımızı öğrenmektir. Emekli olacağımız günü yaşı tarihi bizler Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurmadan kendimiz öğrenebiliriz. Nasıl mı? İşte bu sorunun yanıtı yazımızda.

Haberin Devamı

Son yollardaki olan teknolojik gelişmelere şöyle bir yönelirsek ne kadar çok çeşitli alanlara yayıldığının farkına varırız. Bu da bizlerin işlemlerini ne kadar çok farklı alanlarda kolaylaştırdığını gösterir. Bizler aklımıza gelen pek çok alanda işlemlerimizi artık dijital ortamında kolaylıkla yapabiliriz. Her vatandaşın sahip olduğu internete bağlanabilen cep telefonları, tabletler, bilgisayarlar sayesinde bu kamu alanında ki işlemler daha kısa sürede yapılabilmektedir. Durum böyle olunca da bizler çok fazla vakit kaybında bulunmadan işlemimizi gerçekleştirebiliriz. Ne zaman emekli olurum uygulaması ile de biz vatandaşlar büyük kolaylık bulmuş oluruz. Devletimiz tarafından oluşturulan sanal ortamda bulunan uygulamaları kullanarak merak ettiğimiz en küçük soruların bile yanıtlarını bulabiliriz. Resmi bir site olan e-devlet sistemine girişimizi yaptıktan sonra kolayca bizler yapmak istediğimiz uygulamaları tercih edebiliriz. Hemen en yakınınızda bulunan bir merkez PTT şubesine başvurarak alacak olduğunuz şifre ile sizlerde bu e-devlet sistemine girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Postaneye nüfus cüzdanınız ile gitmeniz bu şifreyi almak için yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Görevli memura verecek olduğunuz 2 TL işlem ücreti karşılığında sizlere kapalı bir zarf verilecektir. Bu zarfı üzerinde yazan yönergeler doğrultusunda açmanız da büyük fayda vardır. Çünkü bu zarf diğer bilinen zarflar gibi düzenlenmemiştir. Daha değişik bir yapıya sahip olduğu için yanlış yerden açmanız içerisinde yer alan şifrenizin hasar görmesine neden olabilir. Kutu içerisinde yer alan bu şifreyi sizler T.C. kimlik numaranız ile beraber e-devlet sistemine yazınız. Ardından karşınıza resmi sitenin açıldığını göreceksiniz. Hemen sonrasında sizlerden otomatik olarak bir başka şifre belirlemeniz istenir. Bu şifreyi belirledikten sonra artık işleminizi yapmak için hazır durumda olacaksınız. Sol yanda bulunan e-hizmetler kısmı sizlere sunulan hizmetlerin başlıklarını içerir. Buradan Ne Zaman Emekli Olurum başlığını seçerek karşınıza çıkan ad, soyad, doğum yılı, doğum yeri, sağlık sigortaya bağlı olduğunuz kurumun adı, sigortaya başladığınız tarihi, işe başladığınız tarihi girerek boşlukları doğru şekilde doldurmanız gereklidir. Sonrasında ise tek bir tuşla ne zaman emekli olacağınızı ve erken emeklilik için neler yapılması gerektiğini ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı