Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplama ile Erken Emeklilik Tarihi Sorgulama

Ne zaman emekli olurum hesaplama ile emeklilik tarihinizi öğrenebilirsiniz. Nezaman emekli olurum hesaplama yapmak erken emeklilik tarihini öğrenmek için SGK erken emeklilik sorgulama haberimizi okuyabilirsiniz.

Sosyal güvenlik kurumu üzerinden çalışan kişiler belli şartlar sonrasında emekli olmak için hak kazanabilmektedir.Bu bakımdan kişilerin ne zaman emekli olabileceğini öğrenmek için sosyal güvenlik kurumu tarafından online bir hizmet oluşturulmuştur. İnternet üzerinden oluşturulan bu hizmet ne zaman emekli olurum adı altında yayınlanmaktadır.Ne zaman emekli olacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar bu sayfa üzerinden gerekli işlemleri yaparak emeklilik tarihini öğrenebilmektedir.Bu bakımdan tüm çalışan sigortalı kişinin yapabileceği ne zaman emekli olurum hesaplama sayesinde kişiler emeklilik hayatı ile ilgili planlamalarını da kolayca yapabilmektedir.

SSK HİZMET SORGULAMA

SSK GÜN SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

Ne zaman emekli olurum sorgulama yapmak isteyen vatandaşların ilk olarak internet üzerindeki ilgili sayfaya giriş yapması gerekmektedir.Giriş işlemleri ardından sayfada yer alan formu doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir.Bunun için vatandaşların ilk olarak kadın ya da erkek olarak cinsiyet seçimi yapması gerekmektedir.Cinsiyet seçiminin ardından ise doğum tarihini ve hizmete başlama tarihini gün, ay ve yıl olarak girmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

Bu bilgilerin yanında sistemde yer alan maluliyetiniz var mı ya da erken yaşlanma var mı gibi sorulara da kişisel durumunuz doğrultusunda ilgili seçenekler ile bilgi vermeniz gerekmektedir. Bu bakımdan bu imkanlardan yararlanmak için durumunuzun doktor raporu ile onaylanması gerekmektedir. Bu işlemlerin ardından ise sigorta prim bilgileriniz ile ilgili sizden istenen bilgileri ilgili alanları girmeniz gerekmektedir.Bu konuda en önemli bilgi 3600 günün doldurulduğu tarihtir.Öncekigibi yine gün, ay ve yıl olarak bu tarihi girmeniz gerekmektedir.

Tüm bu bilgiler ile birlikte ne zaman emekli olurum sorgulama işlemlerinizi kolay bir şekilde internet üzerinden yapabilirsiniz. bu konuda dikkat edilmesi gereken emeklilik tarihine kadar düzenli bir şekilde çalışılacak ve prim ödemesini yapılacağıdır.Kayıp her gün için emeklilik tarihinizde de o kadar gün erteleme yaşanacaktır.

Haberin Devamı