Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplama Hizmeti Ve Emeklilik Şartları

N e zaman emekli olurum hizmeti ile emeklilik yaşı ve tarihi hesaplama uygulamasından faydalanabilirsiniz. SGK emeklilik şartları hakkında bilgi almak ve ne zaman emekli olurum uygulaması kullanımı için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Emeklilik konusunda bilgi almak isteyen vatandaşlar için SGK tarafındanhizmetler sunularak işlemler online ortama aktarılmıştır. Böyleceinternet üzerinden yapacağınızsorgulama ile birlikte emekliliğinizin durumunu görüntüleyebilir ve özellikle emeklilik şartları hakkında bilgi sağlayabilirsiniz. Emeklilik şartları, SGK sigortası olan kişilerin emekli olması için getirilen önemli kriterlerdir ve belli bir düzene göre düzenlenmiştir. Eğer siz daha erkenyıllarda sigorta girişi yapmışsanız, sizden sonra sigorta girişi yaptıranlara göre daha avantajlı ve minimum emeklilik şartları üzerinden emekli olmanız mümkün olacaktır. Bunun gibi detayların önemli olduğu emeklilik şartları üzerinden sizler de inceleme yaparak bilgi sağlayabilirsiniz.

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

SSK EMEKLİLİK HESAPLAMA

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

Emeklilik şartları konusunda hesaplama yapmak istemeyen ya da tablo üzerinden inceleme yapmak istemeyen kişiler, emeklilik şartları için nezaman emekli olurum uygulamasından yararlanabilir. Emeklilik şartları ilgili uygulama üzerinden yapacağınızsorgulamasonrasında sizlere sunacaktır. Uygulama üzerinden hesaplama yapabilmeniz için gereklibilgileri form alanına girmeniz gerekir. Form alanına girdiğiniz bilgiler sonrasındasistemtarafından hesaplama yapılacak ve bilgiler açılan sayfada yayınlanacaktır.

Haberin Devamı

Yayınlanan sonuç sayfasında emeklilik şartları yer almaktadır. Hangi şartlar üzerinden emekli olacağınız, mevcut prim sayınız ve emekli olmanız için gerekli olan prim sayınız, kaç yaşında olduğunuz ve kaç yaşına geldiğinizde emekli olacağınız belirtildiği için emekli olmanız için gerekli olan şartlar konusunda kolayca bu bilgileri ne zaman emekli olurum sayfasından öğrenebilirsiniz. Bu bakımdan sigortası olan kişilerin sigorta sorgulama hizmetlerinin yanında emeklilik konusunda bilgi almak için uygulamadan yararlanması yeterlidir. İstediğiniz zaman yararlanabileceğinizi uygulama ile birlikte emeklilik durumundaki son durumunuzu görebilirsiniz.

Belirtilen hizmetten yararlanmanız için gereken şartlar, sigortanızın olması ve en az 3600 priminizin olmasıdır. Aksi halde sorgulama yapmanız ve belirtilen bilgileri sağlamanız mümkün olmayacaktır. Bu nedenlesorgulama yapacak kişilerin belirtilen kriterleri sağlayıp sağlamadıklarını kontrol etmesi gerekmektedir.Sistem tarafından da hata mesajı yayınlandığı için mesajdan hangi sorun olduğunu görebilirsiniz.

Haberin Devamı