Gazete Vatan Logo

Ne zaman emekli olurum hangi kurumdan sorgulanır?

Ne zaman emekli olurum sorgulamanızı Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetlerinden yapabileceğiniz gibi E-Devlet üzerinden de yapabilirsiniz. Bu uygulamayı nasıl kullanacağınızın bilgisi haberimizde.

Ne zaman emekli olurum hangi kurumdan sorgulanır?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri ile birlikte artık internete erişim sağlanabilen her yerden güncel sigorta ve emeklilik işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de çok uzun yıllardır Türkiye’de sigorta mükelleflerinin en küçük sigorta işlemleri için dahi saatlerce sürebilen sıra bekleme çilesine ve mesai saati şartlarına katlanmak zorunda olması sigorta mükelleflerinin oldukça vakit kaybı yaşamasına yol açabiliyor. Bu durumun yaratmış olduğu sorunlar nedeni ile günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu modern ve yeni nesil teknolojiyi vatandaşa sunmakta olduğu sigorta hizmetlerinde en aktif şekilde kullanarak, sigorta mükelleflerine dijital sigorta hizmetleri sunuyor. Böylelikle günümüzün akıllı teknolojileri ve sistemleri ile birlikte internete bulunduğu her yerden erişim sağlayabilen sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları aracılığı sigortalarına ilişkin güncel bilgiler alabileceği sorgulamalar yapabiliyor veya resmi nitelikteki işlemlerini gerçekleştirebiliyor. SSK sigortalısı, dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet ağı içerisinde bulunan SSK ne zaman emekli olurum uygulamasını en aktif şekilde kullanıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK ne zaman emekli olurum uygulaması ile birlikte SSK sigortalısının emekliliğinin hangi tarihte olacağını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle her SSK sigortalısı için en önemli konulardan birisi olan emeklilik konusunda merak ettiği oldukça farklı konularda sorular bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’ da SSK sigortası mükelleflerinin emekliliklerine ilişkin olarak en çok merak ettikleri konulara internet kolaylığında yanıt alabilmesi amacı ile internet teknolojisini aktif olarak kullandığı geniş online hizmet ağı içerisinde sigorta mükelleflerine yönelik olarak online emeklilik hizmetleri sunuyor. Bu tarz online sigorta hizmetlerinden birisi olan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması emeklilik şartlarına ve güncel sigorta bilgilerine göre emekliliğin hangi tarihte olacağını ve normal şartlar altında emekliliğe ne kadar kaldığını ayrıntılı ve güncel bir şekilde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan bu online hizmet uygulaması üzerinde SSK sigortalısının en doğru sonuçlara ulaşabilmesi, aldığı sonuçlar üzerinden kariyer planlamalarını dahi şekillendirmekte olduğundan oldukça büyük bir önem arz ediyor. Günün her saatinde emekliliğe ne kadar kaldığını ve ne zaman emekli olunabileceğini öğrenebilme imkanı sunmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulaması ile mesai saati ve sıra bekleme gibi olumsuz durumlar ile karşı karşıya kalmıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet ağı içerisinde SSK sigortalısının, sigortalarına ilişkin olarak gerçekleştirecekleri işlemlere özel farklı uygulama sayfaları bulunuyor. SSK sigortalısı günümüzün modern teknolojileri ile birlikte internete son derece pratik bir şekilde erişim sağlayarak, dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet uygulamalarının sağladığı işlem kolaylıklarından yararlanabilmesine olanak sağlıyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde hesaplamaların doğrudan sigorta bilgileri ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen SSK emeklilik şartlarına göre belirlendiğinden, güncel ve en doğru sigorta bilgilerinin girilmesi, en doğru sonuçların alınabilmesi açısından büyük bir önem taşıyor. SSK sigortalısının internete erişim sağlayabildiği her yerden kullanabildiği SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde cinsiyet, hizmete başlama tarihi, maluliyet durumu ve erken yaşlanma durumu dışında bazı sigorta bilgilerini girmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

SSK sigortalısı Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde SSK prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik/sanatçı gün sayısı, fiili gün sayısı, yurtdışı gün sayısı ve 3600 günün doldurulduğu tarih bilgilerini kesintisiz ve ayrıntılı olarak girmesi gerekiyor. Böylelikle en güncel sigorta bilgilerine ve SSK emeklilik şartlarına göre SSK emeklilik yaşına, SSK hizmet süresine ve SSK prim ödeme gün sayısına kalan süreyi öğrenebiliyor. Üstelik erken emeklilik gibi 5400 ve 7200 prim gün sayısı olmak üzere farklı ve ayrıntılı biçimde güncel emeklilik detaylarını da Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu online hizmet uygulaması üzerinden öğrenebiliyor. Günümüzde SSK sigortalısı tarafından dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online ne zaman emekli olurumda son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılıyor.