Gazete Vatan Logo

Ne zaman emekli olurum? Emeklilik yaşı nasıl hesaplanır?

Milyonlarca çalışan vatandaşı yakından ilgilendiren, emeklilik yaşı nasıl hesaplanır sorusu merak konusu oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu işbirliği ile e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden öğrenilen emeklilik yaşı için vatandaşlar arayışa başladı. İşte emeklilik yaşınızı öğrenmek için link haberimizde...

Ne zaman emekli olurum? Emeklilik yaşı nasıl hesaplanır?

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) primleri ödenen tüm vatandaşların emekli olabilmesi için ödenen primlerin belli bir seviyeye gelmesi gerekmektedir. Çalışanların emekli olmaya hak kazanması için ayrıca, prim ödeme işlemi dışında gerekli görülen yaş sınırını tamamlamış olmaları ve belirli bir süre hizmet süresi geçirmeleri yeterlidir. SGK’lılar için emekli olma şartlarını sigorta başlangıç tarihi belirliyor. İlk sigorta girişinize göre emeklilik yaşınız ve ödeyeceğiniz prim miktarı belli oluyor.

Milyonlarca çalışan vatandaşı ilgilendiren emeklilik yaşı hesaplanabiliyor. Emeklilik yaşınızı öğrenmek için öncelikle aşağıdaki linke tıklayıp, ardından TC kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girmeniz gerekiyor. Daha sonra sistem tarafından istenilen bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekiyor.

EMEKLİLİK YAŞINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ