Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olurum Ekranından Emeklilik Günü Hesaplama

Sigortası olan kişilerin emekli olabilmesi için bazı kriterleri yerine getirmesi gerekmektedir. Bunun için belli bir primi doldurması ve yaşı doldurması gerekmektedir.

Aksi halde kişilerin emekli olabilmesi mümkün olmayacaktır. Bu emeklilik kriterlerinin sağlanması ile birlikte emeklilik mümkün olmaktadır. Emeklilik ile ilgili bu yönde bilgi almak isteyen kişiler, emeklilik sorgulaması yaparak bu konuda bilgi alabilmektedir. Emeklilik hesaplaması Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlandığı için vatandaşlar güvenilir bir şekilde bilgilerini girerek bu konuda hesaplama yapabilmektedir. Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu sayfasına giriş yapması yeterli olmaktadır.

SSK GÜN SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

SSK HİZMET SORGULAMA

SSK SORGULAMA

Emeklilik Hesaplama Emeklilik hesaplama sayfasına giriş yaptıktan sonra ilgili alanlarda gerekli bilgileri girmeniz gerekmektedir. Bunun için ilk olarak cinsiyetiniz ve doğum tarihini ardından ise sigortaya giriş tarihiniz gün ay ve yıl olarak girmeniz gerekmektedir. Bu bilgilerin ardından ise sistem tarafından sigortanız ile ilgili bilgilerinizi girmeniz gerekir. Bunun için de prim gün sayısınız, varsa yurt dışı borçlanma gibi detayları girmeniz gerekir. Tüm bu bilgileri girdikten sonra emeklilik tarihiniz sistem tarafından hesaplanarak yayınlanmaktadır

Emeklilik Emeklilik tarihiniz ile ilgili sorgulamaları bu şekilde yaparak tamamlayabilirsiniz. Fakat bu noktada unutmamanız gereken nokta, sistem tarafından kesin bir tarihin değil, girdiğiniz bilgilere göre tahmini bir tarihin belirlenmesidir. Öyle ki girdiğiniz bilgilerdeki eksik ve yanlışlıklar tarihini yanlış hesaplanmasına yol açmaktadır. Bu nedenle girdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olmanız gerekmektedir. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanan bu hizmetin herhangi bir resmiyeti bulunmamaktadır. Sorgulama sayfasında da yazıldığı gibi bu bilgiler sigorta sahiplerine bilgi verme amaçlı yapılmıştır. Bu konuda kesin hesaplamalar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, kurum verilerine göre yapılmaktadır. Bunun dışında sistem tarafından yapacağınız bu sorgulama ile yılı kesin olarak öğrenmeniz mümkündür. Bu yılın dışında kaç gün daha çalışmanız gerektiği, kaç yaşından itibaren emekli olabileceğinizi kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bu sayede emeklilik planlarınızı yapabilirsiniz. Emeklilik ve sigorta ile ilgili diğer hizmetler için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hazırlanan E-SGM portalını kullanmanız gerekmektedir. Resmi hizmetlerin sunulduğu bu portal üzerinden sigortanız ve emekliliğiniz ile ilgili diğer işlemleri de yapabilirsiniz. SSK hizmet dökümü, gün sorgulama, provizyon bilgileri gibi sigorta konusunda ihtiyacınız olacak tüm hizmetler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bu sayfa üzerinden ücretsiz bir şekilde sunulmuştur. Emeklilik hesaplaması yapmak isteyen okurlarımız belirtilen şekillerde emeklilik hesaplama işlemlerini internet üzerinden kolay bir şekilde halledebilirsiniz.

Haberin Devamı