Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olabilirim Uygulaması Ve Erken Emeklilik Hesaplama

Erken emeklilik sizi kapsıyor mu? Erken emeklilik için şartlar ne? Erken emeklilik ve ne zaman emekli olabilirim hesaplama ile ilgili tüm önemli noktalar haberimizde.

Ne zaman emekli olabilirim hesaplaması ile emeklilik yaşı ve tarihinizi hesaplayabilirsiniz. Emeklilik konusunda devlet tarafından yapılan düzenlemeler ile birlikte erken emeklilik imkanı giderek zorlaştırılmaktadır. Özellikle 2008 yılında yapılan reformlar ile birlikte BAĞKUR’lu olan kişilerin emeklilik için doldurması gereken prim 7200’den 9000’e çıkarılmış ve böylece kişilerin 1800 gün daha fazla çalışması zorunlu hale getirilmiştir. Bu tür düzenlemeler ile birlikte erken emeklilik konusunda çıtayı daha da yükseklere getiren yeni uygulamalar nedeniyle, vatandaşların normal şartlarda erken emeklilik imkanından yararlanması mümkün değildir.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİLİK HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Emekli olacağınız tarihlerden daha erken tarihte emekli olmak için devlet tarafından sunulan imkanlardan yararlanmanız gerekir. Ne zaman emekli olabilirim hesaplaması ile eksikleri görebilirsiniz. Doğum borçlanması, askerlik borçlanması gibi borçlanma yollarına giderek erken emeklilik konusunda kendinize bir imkan yaratabilirsiniz. Fakat bu seçenekte kazanacağınız primler için ödeme yapmanız gerekmektedir. Böylece yaş ve hizmet süresini doldurmuş fakat prim konusunda eksiği bulunan kişiler, borçlanma yolu ile eksik primlerini alabilmekte ve emekli olabilmektedir.

Haberin Devamı

Normal şartlar dışında yer alan iş kazası ya da meslek hastalığı gibi durumlarda vatandaşların erken emeklilik durumundan yararlanması mümkündür. Bu tür durumdaki kişilerin sigortası üzerinden emekli olarak SGK emeklisi olması sağlanmaktadır. Fakat emeklilik öncesinde tüm prosedürlerin yerine getirmesi gerekmektedir. Kişilerin yaşadığı kazalar ile ilgili tüm doktor raporları ve olay raporları ile SGK’ya başvuru yapılması gerekmektedir. Yaşanan olaylar, mevzuata uyduğu ve kişinin sigortasının erken emeklilik için yeterli olması halinde, kişinin emekliliğine izin verilmektedir. Emeklilik hesaplama yapmak için ne zaman emekli olabilirim ekranını kullanınız.

Haberin Devamı

Erken emeklilik konusunda Türkiye’deki son durum bu şekildedir. Hükümet tarafından getirilmesi planlanan yeni değişiklikler ile birlikte vatandaşların daha iyi şartlar üzerinden emekli olabilmesi mümkün hale getirilmeye çalışılmakta ve bu konudaki düzenlemeler sürmektedir. Yürürlükteki mevzuat doğrultusunda şu an için erken emeklilik konusunda belirtilenler dışında herhangi bir imkan bulunmamaktadır. Bu nedenle kişilerin erken emeklilik değil, normal emeklilik şartlarını beklemesi ve kriterleri sağlaması gerekmektedir.