Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olabilirim Sorgulama İle Emeklilik Yaşı Hesaplama Yapın

Ne zaman emekli olabilirim uygulamasını kullanarak online emeklilik sorgulaması yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olabilirim hesaplama bağlantısını nasıl kullanacağınızı haberimizde bulabilirsiniz.

Çalışan kişiler, yoğun tempodan kurtulmak ve rahat etmek için emeklilik hayali kurmaktadır. Çalışan sigortalı kişilerin belli bir prime ve yaşa gelmesi ile birlikte hak kazandığı emeklilik için kişilerin çalıştığı dönemlerde dahi bilgi alabilmesi mümkündür. SGK üzerinden kişilerin hangi şartlar altında emekli olacağı belirlendiği için emekliliğiniz için hesaplama yaparak tahmini bir emeklilik tarihi belirleyebilirsiniz.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM

Vatandaşların bu konudaki ihtiyacınız gidermek amacı ile SGK tarafından resmi olarak kullanıma sunulan ne zaman emekli olabilirim aracılığı ile sizler de emeklilik tarihinizi online olarak hesaplayabilirsiniz. Böylece kurum üzerinden yapacağınız sorgulama işlemi ile kesin emeklilik tarihinizi öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olabilirim sorgulama sayfasında, emeklilik hesaplamasının yapılabilmesi için sigortalı vatandaşlardan sigorta bilgileri istenmektedir. Özellikle hizmet durumu ile ilgili gireceğiniz bilgiler sayesinde emeklilik hesaplamasını yapabilirsiniz. Form alanında sizden özellikle SGK ile ilgili prim bilgileriniz istenmektedir.

Haberin Devamı

Gireceğiniz prim bilgileri doğrultusunda emeklilik hesaplaması yapılacağı için ne zaman emekli olurum sorgulamasında gireceğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olmanız yararınıza olacaktır. Yapılacak emeklilik hesaplaması sonrasında hayat planlamanızı emeklilik tarihinize göre yapacağınız için, yanlış yapacağınız bir hesaplama sizin için sıkıntı olacaktır.Online olarak yapacağınız ne zaman emekli olabilirim sorgulaması ile aynı zamanda emeklilik kriterleriniz hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sistem tarafından yapılacak hesaplama sonrasında hangi şartlar altında, ne kadar primini doldurduktan ve kaç yaşına geldikten sonra emekli olacağınız belirtileceği için emeklilik için başka bir işlem yapmanıza gerek kalmadan tüm bilgileri ne zaman emekli olurum sorgulaması ile elde edebilirsiniz. Bu bakımdan sadece emeklilik tarihinizi öğrenmek için değil, hangi şartlar üzerinden emekli olacağınızı öğrenmek için de intenret üzerinden emeklilik sorgulaması yapabilir, SGK üzerinden sağlanan resmi hizmet ile birlikte, sigorta konusundaki soru işaretlerinizi giderebilirsiniz.

Haberin Devamı